hypotheek offerte vergelijking


Eisen voor hypotheekverstrekkers versoepeld

21.03.2008 - De Amerikaanse overheid heeft de restricties op het verstrekken van leningen door Fannie Mae en Freddie Mac versoepeld. Dat is woensdag bekendgemaakt door de toezichthouder OFHEO. De hypotheekverstrekkers krijgen daardoor meer ruimte om hypotheken aan- en door te verkopen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De maatregel moet zorgen voor lucht op de hypotheekmarkt. Deze resulteert naar verwachting in USD 200 miljard aan liquiditeit voor de markt voor leningen met hypotheken als onderpand.

Als gevolg van diverse boekhoudschandalen bij de hypotheekverstrekkers moesten Fannie Mae en Freddie Mac 30% meer kapitaal aanhouden dan gebruikelijk. Hierdoor stond naar schatting meer dan USD 50 miljard aan kapitaal vast dat normaal gesproken geïnvesteerd kon worden in de hypotheekmarkt. De eis is woensdag teruggeschroefd naar 20% mits de bedrijven kapitaal aantrekken door de verkoop van aandelen.

De huidige maatregel, in combinatie met eerder genomen stappen, moet de Amerikaanse hypotheekreuzen in staat stellen dit jaar voor zeker USD 2 biljoen aan leningen te kopen of garanderen. De bedrijven bezitten of garanderen momenteel ongeveer 15% van de in totaal USD 11,5 biljoen aan Amerikaanse hypotheekschulden.

Fannie en Freddie kopen leningen van banken en andere financiële instellingen. Ze bundelen deze vervolgens als nieuwe financiële producten en verkopen ze door. Dit zorgt voor meer liquiditeit op de hypotheekmarkt.

Bron: pers.nl
Tags: Amerikaanse huizenmarkt, huizenmarkt, hypotheekverstrekkers
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4086
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Hypotheekrenteaftrek en de standpunten van de politieke partijen

Alle politieke partijen hebben al hun speerpunten in het partijprogramma samengevat en zijn nu onderling met elkaar in debat. Wie er straks als sterkste uit de bus komt, mag in ieder geval zijn borst nat maken wat betreft het onderwerp: hypotheekrenteaftrek.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |