hypotheek offerte vergelijking


Huren in de stad, kopen op het platteland

03.04.2008 - Koopwoningen staan vooral op het platteland, in forensenplaatsen en aan de rand van de stad. In het centrum van grote steden en in studentenbuurten zijn vooral huurwoningen te vinden. Inwoners van de landelijke gebieden wonen hoofdzakelijk in koopwoningen. In kleine gemeenten zoals Rozendaal, Meerlo-Wanssum, Hunsel en Bergeijk bedraagt het aandeel koopwoningen meer dan 80 procent. Gemiddeld is iets meer dan de helft van de woningen in Nederland een koopwoning.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Huurwoningen geconcentreerd in dorpskern
Als er nog ergens huurwoningen in het landelijke gebied te vinden zijn, dan is het vaak in de dorpskernen. In de gemeente Noordoostpolder bijvoorbeeld, lag alleen in de dorpskernen het aandeel huurwoningen boven de 20 procent. Ook in bijna alle forensengemeenten in ons land staan beduidend meer koop- dan huurwoningen.

Huren vooral in de stad
Huurwoningen komen vooral voor in de steden. Amsterdam had in 2005 met 80 procent het hoogste aandeel huurwoningen. Rotterdam volgt met een aandeel van 72 procent. De studentensteden Groningen en Delft komen op de derde en vierde plaats met elk ruim 60 procent huurwoningen. In buurten rond universiteiten, zoals De Uithof in Utrecht, TU-Wijk in Delft en Drienerveld-UT in Enschede, is het aandeel huurwoningen zelfs 95 procent of hoger.

Koopwoningen aan de rand van de stad
Terwijl in het centrum van steden hoofdzakelijk huurwoningen staan, liggen koopwoningen vooral aan de rand van de stad. Zo hebben enkele buurten in het centrum van de stad Groningen meer dan 80 procent huurwoningen. In buurten die verder van het centrum liggen, zoals Leegkerk en Ruischerbrug, is dit aandeel minder dan 20 procent.

Bron: CBS
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, huren, kopen
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4979
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Hypotheekrenteaftrek en de standpunten van de politieke partijen

Alle politieke partijen hebben al hun speerpunten in het partijprogramma samengevat en zijn nu onderling met elkaar in debat. Wie er straks als sterkste uit de bus komt, mag in ieder geval zijn borst nat maken wat betreft het onderwerp: hypotheekrenteaftrek.

Lees verder

Jan Modaal tussen wal en schip?

Goedkope huurwoningen zijn binnenkort niet meer bereikbaar voor mensen met een modaal inkomen. De Europese Commissie stelt dat zij niet meer mogen huren via een woningcorporatie, maar de vrije huurmarkt op moeten. Of een woning kopen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |