hypotheek offerte vergelijking


Lage hypotheekrente stimuleert woningmarkt

04.04.2008 - De lage hypotheekrente zorgt ervoor dat consumenten optimistischer zijn over hun kansen op de woningmarkt. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van de VBO Woonindex. Kopers en verkopers maken zich echter wel zorgen over de economische situatie en hun financiŽle positie. Ondanks dat vinden zij het huidige moment toch geschikt voor een woningtransactie, vanwege de lage hypotheekrente en het maximale hypotheekbedrag.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het aanbod van koopwoningen stijgt, maar er is nog geen significante verbetering in de verkoopprijs ten gunste van de koper. Op de langere termijn verwachten kopers wel dat de prijs meer in hun voordeel gaat werken. Verkopers zijn positiever in vergelijking met het vorige kwartaal. Op 'de termijn dat woningen te koop staan' na, toont de woonindex van de verkoper op alle fronten een positiever oordeel. Zij zien de vraag naar een woning weer aantrekken en ook de perceptie over de geboden prijs wordt positiever beoordeeld.

Zowel (potentiële) kopers als verkopers zien hun onderhandelingspositie bij een woningtransactie verbeteren. Ruim 44 procent van de kopers vindt het dan ook een geschikt moment om te kopen. Aan de zijde van de verkopers wil meer dan de helft (53,4 procent) nu handelen. Het percentage verkopers dat liever een jaar wacht, is flink afgenomen. Al met al wordt het economisch klimaat voor een woningtransactie door beide partijen minder negatief beoordeeld dan in het vierde kwartaal van 2007 toen er sprake was van een korte stagnatie van de woonmarkt.

VBO zegt te hopen dat het tarief van de hypotheekrente in het voordeel van de woonconsument blijft werken. ‘Het inflatiepercentage zal de komende maanden bepalend zijn.'

Bron: VBO
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, hypotheekrente, hypotheekrentetarieven
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3123
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Hypotheekrenteaftrek en de standpunten van de politieke partijen

Alle politieke partijen hebben al hun speerpunten in het partijprogramma samengevat en zijn nu onderling met elkaar in debat. Wie er straks als sterkste uit de bus komt, mag in ieder geval zijn borst nat maken wat betreft het onderwerp: hypotheekrenteaftrek.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |