hypotheek offerte vergelijking


Hypotheek offerte voor u te onduidelijk ?

08.04.2008 - Een kwart van de huizenbezitters begrijpt de eigen hypotheek onvoldoende. Ook hebben veel Nederlanders de verkeerde hypotheek.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Toezichthouder AFM (Autoriteit Financiële Markten) zet vraagtekens bij een kwart van de driehonderdduizend nieuwe hypotheken per jaar. De tussenpersoon is vaak niet deskundig genoeg of adviseert opzettelijk de hypotheek waarvoor hij de hoogste provisie vangt.

Volgens een onderzoek van ING bank hebben vier op de tien huizenbezitters een hypotheek die niet goed is afgestemd op hun persoonlijke wensen en situatie. Er is bijvoorbeeld te weinig rekening gehouden met een kinderwens, verbouwing op termijn of verandering van werk. Woonlasten kunnen daardoor later onnodig vele duizenden euro's hoger uitvallen.

Ook blijkt uit het onderzoek dat slechts één op de vier huizenkopers zijn hypotheekofferte helemaal begrijpt. De rentestand, die van grote invloed is op de maandlasten, is voor veel huizenkopers een raadsel. Vier van de vijf huizenkopers volgen de rentestand niet. De helft van de huizenbezitters weet niet eens hoeveel rente bij betaalt.

Bij het afsluiten van een hypotheek vraagt de helft van de kopers volgens het onderzoek maar op één plek advies. Dat kan riskant zijn, omdat veel hypotheekadviezen volgens de AFM onder de maat zijn. Volgens AFM-bestuurder Theodor Kockelkoren is een kwart matig tot slecht. Het gaat volgens hem dan om 75.000 hypotheken per jaar. De AFM schat dat maximaal één op de tien hypotheekadviseurs met opzet de klant fout adviseert, louter om de hoogste provisie op te strijken.

De AFM heeft in 2007 in totaal tachtig onderzoeken gedaan naar financiële tussenpersonen, onder wie hypotheekadviseurs. Over adviseurs kwamen meldingen binnen dat ze niet beschikten over de vereiste diploma's of dat ze klanten regelrecht dupeerden.

In een aantal gevallen ging het volgens de AFM om 'grove oplichting en fraude'.
Bron: Parool.nl
Tags: hypotheek, hypotheek advies, hypotheekadviseurs, hypotheekmarkt, hypotheekrente, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3463
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |