hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekrente zorgt voor positieve woonindex

09.04.2008 - De hypotheekklant is positief over de huizenmarkt. De internationale kredietcrisis speelt uiteindelijk een minder grote rol dan de lage hypotheekrentestand. Dit blijkt uit de VBO Woonindex. Deze stemmingsindex van de makelaarsorganisatie is nog steeds wel negatief, maar er is een positieve tendens te zien ten opzichte van het laatste kwartaal van 2007

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het indexcijfer is van -21,2 naar -15,9 gegaan. Kopers en verkopers blijven dus nog wel negatief over de economische situatie in Nederland op de korte en lange termijn. Ook verwachten zij gevolgen voor de eigen financiële situatie. Door de lage hypotheekrentestand en de maximale te verkrijgen hypotheek vinden ze het desondanks wel een geschikt moment om een aankoop te doen.

"Nederland behoort op dit moment tot de economische top drie van Europa. De internationale kredietcrisis schijnt dus vooralsnog onze economie en de huizenmarkt slechts te schampen. De aantrekkende verkoopcijfers van het CBS en het Kadaster lijken daar ook op te duiden. Het inflatiepercentage zal de komende maanden bepalend zijn." Aldus VBO-directeur Michiel Goofers.

Het aantal opgeleverde nieuwbouwwoningen en het totale aanbod is gestegen in 2007. Er is echter nog geen noemenswaardige verbetering in de verkoopprijs te zien.

Bron: Hypotheekrente.nl
Tags: hypotheek, hypotheekrente, hypotheekrentetarieven, maximale hypotheek
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4070
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |