hypotheek offerte vergelijking


Eigen Huis: consument kraakt beleggingshypotheek na openheid

15.04.2008 - Consumenten met een beleggingsverzekering die gekoppeld is aan een hypotheek reageren negatief nu ze inzicht hebben in de kosten. Ruim 80% is ontevreden met de gekozen beleggingsverzekering nu zij een overzicht hebben ontvangen waaruit onder meer de in rekening gebrachte kosten blijken. Ruim 62% vindt die kosten tegenvallen. Dat blijkt uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Opvallend is dat veel huiseigenaren met een beleggingshypotheek afgelopen zomer, toen ze nog geen inzicht hadden in de kosten, nog vertrouwen hadden in hun hypotheek. Onderzoek van Vereniging Eigen Huis wees toen uit dat bijna de helft nog (zeer) tevreden was. Daar is bijna niemand meer van over. Nu is nog slechts 1,4% (zeer) tevreden over zijn beleggingsverzekering.

Vereniging Eigen Huis trekt hieruit de conclusie dat de afgedwongen transparantie over de beleggingsverzekering en de commotie hierover, veel consumenten de ogen heeft geopend over de nadelen –met name de hoge kosten- van beleggingsverzekeringen.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna 95% van de respondenten het overzicht van zijn beleggingshypotheek heeft bekeken. Bijna de helft blijft na het lezen met onduidelijkheden zitten. Daarnaast begrijpt één op de vijf er weinig tot niets van. De 1.500 respondenten zijn leden van Vereniging Eigen Huis met een beleggingshypotheek.

Verzekeraars zijn vanaf 1 januari verplicht hun klanten jaarlijks een overzicht te geven over de opgebouwde waarde, de inlegde premie en de kosten van de beleggingsverzekering. Dat is een direct gevolg van het advies van de Commissie transparantie beleggingsverzekeringen (De Ruiter) om de gebrekkige inzichtelijkheid van beleggingsverzekeringen te verbeteren. Verzekeraars hebben onderling afgesproken hun klanten voor 1 april te informeren.

Vereniging Eigen Huis heeft samen met de Vereniging van Effectenbezitters de Stichting Verliespolis opgericht om de belangen te behartigen van consumenten die een zogeheten woekerpolis blijken te hebben aangeschaft, zonder dat ze een idee hadden van de torenhoge kosten.

 Lees hier de onderzoeksresultaten

Bron: Vereniging Eigen Huis
Tags: beleggingshypotheek, hypotheek, vereniging eigen huis, woekerpolissen
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: duiverman | Geplaatst op 16 april 2008 om 07:40
het is niet het probleem dat de kosten hoog zijn: het is oplichterij dat hier van te voren geen inzage in is gegeven, ook niet bij het aangaan van de bellegingsverzekeringen.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5425
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |