hypotheek offerte vergelijking


Nieuw register, beter dan BKR, tegen ‘schuldenmoeras’

21.04.2008 - Een nieuw schuldenregister moet ervoor zorgen dat mensen in geldnood niet meer leningen aangaan dan goed voor hen is. Het nieuwe register is uitgebreider dan dat van Bureau Kredietregistratie in Tiel. Het register is in de loop van volgend jaar klaar voor gebruik. De initiatiefnemers tekenen de overeenkomst morgen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
„Er is lang overleg geweest tussen partijen die gewoonljk niet zo vaak met elkaar aan tafel zitten,’’ zegt Bart de Nie van de Nederlandse Vereniging van Banken. „Het gaat om energiebedrijven, banken, gemeenten, thuiswinkels, woningcorporaties, schuldhulpverleners en het Leger des Heils.’’

Geldproblemen groeien vaak doordat iemand moeite krijgt aan een van zijn verplichtingen te voldoen, bijvoorbeeld de huur. Dan is de verleiding groot de huur een keer over te slaan en de maandelijkse aflossing van de lening wel te voldoen. Een maand huurachterstand worden er twee en al snel is er een groot probleem. „Of iemand laat de energienota liggen,’’ legt De Nie uit. „Het gebeurt wel dat iemand dan een lening van 10.000 of 20.000 euro wil afsluiten om in één klap van alle zorgen af te zijn.’’

Als op zo’n moment niet duidelijk is bij de bank of de financiële instelling dat er nog veel meer schulden zijn, dan kunnen mensen - al hebben zij nog zulke goede voornemens - nog veel dieper in de ellende komen doordat de lening niet kan worden afbetaald. In de nieuwe database, het Landelijk Informatiesysteem Schulden, worden de achterstanden bij huur en energie en schulden bij de sociale dienst geregistreerd. Banken kunnen zo beter beoordelen of het veilig is iemand een lening te geven.

Het oorspronkelijke idee stamt uit 2005 toen DSB Bank, het Leger des Heils en de gemeente Tilburg afspraken samen te werken om opeenstapelingen van leningen te bestrijden.
Bron: AD
Tags: bkr hypotheek, BKR hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: o ki | Geplaatst op 24 februari 2009 om 16:07
kut kut kut kut bkrZelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3704
Er zijn 2 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Geen hypotheken meer voor mensen met een BKR codering

Voor mensen met een financieel vlekje of krasje was het tot voor kort in Nederland prima mogelijk om een hypotheek te krijgen. Aanbieders als Elq (onderdeel van de ter ziele gegane bank Lehman Brothers) maakten graag een uitzondering voor mensen die door gewone banken als snel als te groot risico werden gezien. Die tijd is nu voorbij, en de mensen met een dergelijke hypotheek, moeten nog maar afwachten of ze die kunnen verlengen.

Lees verder

ELQ stopt met verstrekken van hypotheken

De Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers heeft het dochterbedrijf ELQ Hypotheken vandaag gevraagd om per direct te stoppen met het verstrekken van hypotheken in ons land.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |