hypotheek offerte vergelijking


Hypotrust stopt met BKR-hypotheek door kredietcrisis

02.05.2008 - Hypotrust, een huismerkhypotheek die via een aantal intermediairs wordt verstrekt, stopt met het geven van woningleningen aan mensen met een notering bij het Bureau Kredietregistratie (BKR).

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Door de kredietcrisis kan Hypotrust geen financier meer vinden voor afwijkende hypotheken. Hypotrust is niet de eerste. Eerder scherpte Elq, de Nederlandse dochter van Lehman Brothers, de voorwaarden aan. GMAC, dat ook dergelijke hypotheken aanbood, is helemaal gestopt met woningleningen in Nederland. In alle gevallen is gebrek aan financiering de achterliggende reden.

'Wij vinden dit heel vervelend', zegt directeur Harry Groeneveld van Quion, de serviceorganisatie voor hypotheken die Hypotrust in de markt zet. Volgens hem is het stopzetten tijdelijk. 'We verwachten dat de markt in de loop van het jaar weer op gang komt.'

'Coulance-hypotheek'

Quion zoekt telkens banken die de hypotheken van Hypotrust willen financieren. De laatste tijd was er echter geen enkele financiële instelling te vinden die de 'coulance-hypotheek' aanvaardt, zoals de lening aan mensen met een vlekje heet. Het is geen groot product: dit jaar zijn enkele tientallen van deze hypotheken afgesloten.

Hypotrust gaf de afgelopen jaren leningen aan mensen met 'licht BKR', dat zijn mensen die één keer een lening niet op tijd hebben afbetaald. Die mensen moesten wel een opslag betalen op de normale rente.

Vrijdag in het Financieele Dagblad: Angst crisis overdreven volgens BoE

Door de kredietcrisis is het vertrouwen bij financiers in dergelijke hypotheken verdwenen, omdat ze te veel doen denken aan de Amerikaanse subprime-hypotheken waar nu zo veel ellende mee is.

Hypotheekverstrekker Elq is juist in de markt gezet om in Nederland leningen te verstrekken aan mensen die bij gewone banken niet terecht kunnen. Tot voor kort konden BKR-klanten een lening tot 125% van de executiewaarde krijgen, maar sinds februari is dat teruggeschroefd naar 110%.

Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners

Peter Wormskamp, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP), is bang dat mensen met een BKR-hypotheek in de problemen kunnen komen nu enkele aanbieders zich hebben teruggetrokken. Als hun rentevasttermijn afloopt, is het de vraag tegen welke voorwaarden ze kunnen verlengen. 'Men kan nergens anders terecht, omdat reguliere banken deze consumenten niet bedienen.'

Volgens Groeneveld echter zullen banken geen probleem hebben om een gunstig aanbod te doen aan mensen die al meerdere jaren klant zijn en altijd op tijd hun termijnen hebben betaald.

Bron: FD.nl
Tags: bkr hypotheek, BKR hypotheken, ELQ, hypotrust
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: de visser r | Geplaatst op 21 november 2008 om 08:40
geachte m
hoe zo dat mensen met een aflopende bkr geen krediet meer krijgen mijn codering loopt af in december 2008 dan is het uit het systeem van bkr dus met andere woorden krijg ik nu geen hypotheek het waren toch de banken die in de problemen zitten die wel een injectie krijgen van een paar miljoen en het zijn toch de banken die slecht met het geld om gegeaan zijn krijgen die geen codering dan wordt eens tijd beging dit een raar land te vinden iemand met een bkr codering krijgt 5jaar en moet wachten op niets en als iemand met een hamer iemand vermoord krijgt 2jaar goed geregeld in dit land .

met vriendelijke groet .Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4816
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Geen hypotheken meer voor mensen met een BKR codering

Voor mensen met een financieel vlekje of krasje was het tot voor kort in Nederland prima mogelijk om een hypotheek te krijgen. Aanbieders als Elq (onderdeel van de ter ziele gegane bank Lehman Brothers) maakten graag een uitzondering voor mensen die door gewone banken als snel als te groot risico werden gezien. Die tijd is nu voorbij, en de mensen met een dergelijke hypotheek, moeten nog maar afwachten of ze die kunnen verlengen.

Lees verder

ELQ stopt met verstrekken van hypotheken

De Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers heeft het dochterbedrijf ELQ Hypotheken vandaag gevraagd om per direct te stoppen met het verstrekken van hypotheken in ons land.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |