hypotheek offerte vergelijking


Eigen Huis: Dit jaar hausse in banksparen

08.05.2008 - Rabobank verwacht dat de bankspaarhypotheek de traditionele hypotheken op grote schaal gaat vervangen. De meeste consumenten hebben nog nooit gehoord van banksparen. Eenmaal geďnformeerd, blijken ze zéér geďnteresseerd. De Rabobank verwacht nog dit jaar een hausse in banksparen, dat de beleggings- en spaarhypotheek mogelijk op grote schaal gaat vervangen. Dat blijkt uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis, gepubliceerd in Eigen Huis Magazine.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het onderzoek wijst uit dat 64% van de Nederlandse eigenwoningbezitters banksparen niet kent. Maar eenmaal geïnformeerd, vindt bijna de helft dat hun hypotheekverstrekker banksparen zou moeten aanbieden. En 71% wil door de hypotheekverstrekker actief geïnformeerd worden over de mogelijkheden van banksparen, waarbij sinds 1 januari op een geblokkeerde rekening gespaard en/of belegd kan worden om kapitaal op te bouwen voor aflossing van de hypotheek of een pensioen.

Een kwart van de eigenwoningbezitters is nu al van plan meer informatie aan te vragen over banksparen. Van de groep die een hypotheek heeft waarbij gedeeltelijk wordt afgelost, zou bijna een derde eventueel willen overstappen naar het nieuwe banksparen. Honderd procent van die gegadigden verwacht dat aflossen via banksparen goedkoper is.

Uit een inventarisatie van Vereniging Eigen Huis blijkt verder dat elf hypotheekverstrekkers inmiddels een bankspaarproduct hebben of daar binnenkort mee komen. Zeven aanbieders oriënteren zich of plannen een bankspaarhypotheek. Achttien andere hypotheekverstrekkers, waaronder veel verzekeraars, komen niet met een bankspaarhypotheek.

Ondanks de relatieve onbekendheid van banksparen, lijkt de nieuwe hypotheekvorm explosief uit de startblokken te komen. Rabobank Nederland verwacht nog dit jaar een massieve belangstelling van eigenwoningbezitters voor banksparen. De bank bevestigt daarmee de prognose van één van haar plaatselijke hypotheekadviseurs. Zodra Rabo-klanten hun rente kunnen oversluiten of doorstromen naar een ander huis, zullen zij naar verwachting massaal overstappen op banksparen. Rabobank sluit niet uit dat banksparen de spaar- en beleggingshypotheek op grote schaal gaat vervangen. Vooral de lage kosten, de veiligheid en de inzichtelijkheid van banksparen zullen daar voor zorgen, verwacht Rabobank. Uit concurrentie-overwegingen wil de bank niet zeggen hoeveel klanten nu al banksparen. Ook Allianz, een andere aanbieder van banksparen, constateert dat het product ondanks de relatieve onbekendheid beter dan verwacht aanslaat bij de klant. Allianz krijgt iedere week 10% meer aanvragen binnen voor het bankspaarproduct Allianz Plus.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: banksparen, Rabobank, vereniging eigen huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: v D | Geplaatst op 16 mei 2008 om 19:37
zelf een hyph. bij Aliantz zou graag over willen naar spaarhyph. echter kom ik tegen aale kosten (overzetten) te zitten dus maar niet, of is er toch een andere manier?Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7876
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |