hypotheek offerte vergelijking


Spaarhypotheek in opmars

13.05.2008 - In vijf jaar tijd is het percentage verkochte spaarhypotheken verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van De Hypotheker. Was in 2004 13 procent van de verkochte hypotheken een spaarhypotheek, in 2007 was dat 22 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar is het aandeel spaarhypotheken gestegen tot 28 procent. Die groei gaat ten koste van de hybride hypotheek, aldus De Hypotheker.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Volgens De Hypotheker is de spaarhypotheek populair vanwege de veiligheid, de transparantie en de gunstige maandlasten. Overigens sluit het merendeel van de consumenten een combinatie van verschillende hypotheekvormen af. In de meeste gevallen gaat het om de combinatie spaarhypotheekaflossingsvrije hypotheek.

De groei van de spaarhypotheek gaat wel ten koste van de hybride hypotheek, een combinatievorm van een spaar- en beleggingshypotheek. Vooral in de leeftijdsgroep tot 25 jaar is dat duidelijk te zien. De hybride hypotheek keldert daar van een aandeel van 63 procent in 2004 naar 31 procent in 2007. De spaarhypotheek laat in dezelfde periode een groei zien van 18 procent naar 36 procent.

Naast de spaarhypotheek groeit ook het aantal verkochte aflossingsvrije hypotheken. Binnen de groep 25 tot 35 jaar was het aandeel spaarhypotheken 31 procent in 2007 tegen 16 procent in 2004 en aflossingsvrij 27 procent (19 procent in 2004). Vanaf 35 jaar wordt aflossingsvrij duidelijk populairder; 51 procent aflossingsvrij tegenover 18 procent spaarhypotheken. Boven de 45 jaar kiest 70 procent voor aflossingsvrij.
Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: aflossingsvrije hypotheek, hypotheek, hypotheken, spaarhypotheek
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6975
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |