hypotheek offerte vergelijking


Blijf alstublieft rustig: de huizenprijzen dalen

15.05.2008 - ‘U gaat toch geen negatief stuk over de huizenmarkt schrijven?’ Tot grote teleurstelling van alle belanghebbenden stagneert de huizenmarkt. Het aantal verkopen daalde het afgelopen halfjaar snel. De prijzen dalen, het aantal verkopen ook en huizen staan langer te koop. Toch wil geen enkele makelaar, overheidsfunctionaris of bankier spreken van een terugval van de Nederlandse huizenmarkt. Want zodra de experts beginnen over crisis, is het ook meteen crisis.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Op 1 juni presenteert Dynamis, een samenwerkingsverband van makelaars uit het hele land, een rapport over de Nederlandse woningmarkt. De cijfers die nu al uit dat rapport naar buiten komen, schetsen een verre van zonnig beeld van de markt. Naast terugval in de verkoop van bestaande huizen, blijven ook veel nieuwbouwwoningen onverkocht. Alleen al Dynamis – elf makelaars met in totaal meer dan vijftig kantoren – had op 1 april 10.537 nieuwbouwwoningen te koop staan. Een jaar eerder waren dat er nog 8.166.

‘Een stijging met een kwart is veel’, zegt voorzitter Jaap van Rhijn van Dynamis. ‘Er wordt nu gewoon minder snel verkocht dan vorig jaar. Maar een stijging met een kwart komt wel vaker voor. Hoewel het geen veranderingen zijn die we als ‘marginaal’ kunnen bestempelen, gaat het veel te ver om over een crisis te spreken.’

Een maand geleden werd het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Nederland nog uitgelachen toen het beweerde dat de huizenmarkt sterk overgewaardeerd is. Van de president van De Nederlandsche Bank tot makelaarsvereniging NVM, iedereen wees erop dat het IMF geen rekening had gehouden met de unieke Nederlandse situatie. De combinatie van hypotheekrenteaftrek en het beperkte aanbod zou de prijzen hoog houden.

De gestegen hypotheekrente en onzekerheid van consumenten zorgen er nu toch voor dat het aantal transacties sneller daalt dan verwacht. De gemiddelde koopsom is met gemiddeld 2 procent gedaald tot 243.000 euro.

Makelaarsvereniging NVM concludeerde begin dit jaar nog dat het aantal te koop staande huizen 7 procent hoger was dan een jaar eerder. Bij Dynamis is dit percentage nu 13 procent. Van Rhijn: ‘Dit geeft absoluut geen reden tot ongerustheid.’ (De Pers)

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, hypotheekrente, hypotheken, kredietcrisis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6818
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |