hypotheek offerte vergelijking


Europa hypotheek maakt lenen goedkoper

15.05.2008 - Op dit moment is het voor huizenkopers lastig een hypotheek te krijgen van een bank uit een ander land. Banken schrikken vooral terug van lastige regels bij grensoverschrijdende taxaties, inschrijvingen in het kadaster en gedwongen verkoop. Wanneer echter de concurrentie in de EU zou toenemen, zouden huizenkopers tot 470 euro per 100.000 geleende euro's goedkoper uit kunnen zijn, concludeerde een rapport van de Europese Commissie al in december.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De ministers van Financiën van de 27 EU-landen hebben gisteren in Brussel gesteld dat de Europese Commissie moet zorgen voor meer concurrentie tussen hypotheekbanken in de Europese Unie. De ministers vroegen de Europese Commissie om te tonen welke landen de grootste obstakels opwerpen voor buitenlandse banken. Zo moet er een scorebord komen van kosten voor kadaster en gedwongen verkoop.

Tegelijkertijd moeten consumenten vaker een hypotheek durven aanvragen over de grens, vinden de ministers. De bewindslieden willen verrassingen voor de klant voorkomen door het rentepercentage en andere voorwaarden in alle EU-landen beter vergelijkbaar te maken.

Ongeveer 1 procent van alle hypotheken wordt buiten het eigen land afgesloten, zo bleek uit onderzoek van de Europese Commissie in 2005. Dat komt volgens EU-commissaris McCreevy deels doordat consumenten voor zo'n grote uitgave liever naar een instituut gaan dat ze kennen en waar ze dezelfde taal spreken. Maar ook de uitleners van het geld blijven liever in hun eigen regio. "Dan weten ze welke regels er zijn voor het innen van schulden en waar vroegere schulden staan geregistreerd", legde McCreevy uit.

Bron: ANP
Tags: aftrekken hypotheekrente, huizenmarkt, hypotheek, hypotheek afsluiten, hypotheeksom, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (2)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Kees C.J. van Raaij | Geplaatst op 20 juli 2008 om 17:28
LS,
Bestaat er een aflossingsvrije hypotheek vorm in Oostenrijk?Door: mary Zwart | Geplaatst op 05 december 2008 om 14:11
ik zou graag een hypotheek hebben voor onroerende goederen in verschillende landen in de EU. Kan dat?Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 13230
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |