hypotheek offerte vergelijking


Woonlastenverzekering goudmijn voor adviseur

16.05.2008 - Wanneer je een hypotheek afsluit, zit daar vaak een zogenaamde woonlastenverzekering aan vast. Volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) blinken deze verzekeringen uit in onduidelijke voorwaarden, terwijl de adviseurs voor de verkoop van dit product provisies opstrijken die kunnen oplopen tot vijftig procent van de premie.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Een woonlastenverzekering is bedoeld als verzekering voor het geval je arbeidsongeschikt wordt en je woonlasten niet meer kunt betalen. Er bestaan echter nog geen wettelijke regels rondom de advisering en transparantie van deze verzekering. Onlangs heeft de VEH deze lacunes in de Tweede Kamer aan de orde gesteld.

Slecht advies over complex product
Volgens de VEH laten veel adviseurs zich vooral leiden door de hoge provisies die zij kunnen verdienen aan de woonlastenverzekering. Zij verdiepen zich daardoor niet in de persoonlijk situatie van hun klant, maar jagen hun advies er binnen tien minuten doorheen. Juist omdat de woonlastenverzekering een complex financieel product is, beseffen veel mensen niet dat een slecht advies in geval van arbeidsongeschiktheid grote gevolgen kan hebben.

Kijk en vergelijk
Wanneer je een hypotheek met woonlastenverzekering afsluit, is het dan ook zaak verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Eis van je adviseur dat hij de voorwaarden duidelijk uitlegt en laat hem exact voorrekenen wat de verschillen nu én in geval van arbeidsongeschikt zijn. Kijk verder ook naar relevante verzekeringen die al via je werkgever lopen, deze kunnen namelijk van invloed zijn op je keuze van een woonlastenverzekering.

Bron: DAG
Tags: hypotheekadviseurs, vereniging eigen huis, verzekeraar, woonlasten
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5678
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |