hypotheek offerte vergelijking


ING Direct wil hypotheekverstrekker Interhyp overnemen

20.05.2008 - ING Direct, een onderdeel van ING, wil het Duitse Interhyp overnemen. Dat is maandag bekendgemaakt in een persbericht. ING Direct biedt EUR 64 per aandeel, ofwel EUR 416 miljoen, voor de grootste hypotheekverstrekker van Duitsland.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

ING meldt dat de bestuursvoorzitters Robert Haselsteiner en Marcus Wolsdorf al onherroepelijk hebben toegezegd dat zij hun gezamenlijke belang van ongeveer 32% zullen aanmelden.

ING heeft het voornemen om het bod in juni te lanceren. De aandeelhouders van Interhyp houden daardoor recht op het dividend over het jaar 2007 van EUR 2,10 per aandeel plus een eenmalige betaling van EUR 2 per aandeel die wordt gedaan na de aandeelhoudersvergadering op 4 juni. Het bod komt neer op een premie van 42% ten opzichte van de slotkoers van vrijdag 16 mei.

Interhyp sloot in 2007 38.000 hypotheken af met een verstrekt vermogen van EUR 5,7 miljard. Het is daarmee de grootste hypotheekverstrekker van Duitsland, aldus ING.

De bank verwacht dat de transactie vanaf 2009 zal bijdragen aan de winst per aandeel. De overname moet nog worden goedgekeurd door de regelgevende instanties en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2008 worden afgerond, aldus ING.

Het hoofdkantoor van Interhyp blijft in Munchen.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheekverstrekkers, hypotheken, ing bank
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3655
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |