hypotheek offerte vergelijking


Meer duidelijkheid over beloning financiele tussenpersonen, maar nog niet genoeg

23.05.2008 - Minister Bos van FinanciŽn wil per 1 januari 2009 ťťn regeling die meer duidelijkheid geeft over de beloning van tussenpersonen die adviseren over complexe financiŽle producten waaronder hypotheken en verzekeringen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Op dit moment zijn nog drie regelingen van toepassing, wat vooral voor consumenten erg verwarrend kan zijn.
Vereniging Eigen Huis wil dat er optimale duidelijkheid ontstaat over de beloning van tussenpersonen en is daarom enthousiast over de voorgenomen maatregel. Het is een belangrijke stap vooruit, maar het gaat de vereniging nog niet ver genoeg. De regeling geldt alleen voor complexe financiële producten – meestal met een beleggingselement, zoals de beleggingshypotheek – en niet voor ‘eenvoudige’ producten zoals een annuïteiten- of lineaire hypotheek.

Vereniging Eigen Huis wil daarom dat de werking van de regeling wordt uitgebreid zodat de kans op een ‘provisiegedreven’ advies zo klein mogelijk wordt. Dit is ook de reden waarom de vereniging pleit voor een algeheel verbod op bonusprovisies. Ook dan is er nog geen garantie op een goed advies, zo waarschuwt Vereniging Eigen Huis, het blijft uitkijken met wie u in zee gaat. (VEH)

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: annuiteitenhypotheek, beleggingshypotheek, hypotheken, lineaire hypotheek, provisie hypotheken, vereniging eigen huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5683
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |