hypotheek offerte vergelijking


NVM: internetmakelaars draaien markt nek om

29.05.2008 - Bijna dertig procent van de makelaarskantoren draait verlies. Een op de vijf dreigt ten onder te gaan door concurrentie in de branche. Een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) bevestigt woensdag een bericht hierover van de GPD-dagbladen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Makelaars zouden minder huizen verkopen door de opkomst van goedkope internetmakelaars.

De toename van het aantal internetmakelaars zou volgens de NVM niet erg zijn als de huizenverkoop zou meestijgen. Zo'n tweehonderdduizend woningen werden vorig jaar verkocht, zegt de woordvoerder. "Dat aantal is al jaren redelijk stabiel, maar het aantal makelaars neemt toe. Hierdoor vissen te veel mensen in dezelfde vijver."

Een ander probleem zou zijn dat makelaars te weinig ondernemerskwaliteiten hebben. "Voor 2001 was het verplicht om als makelaar beëdigd te worden. Nu dat niet meer hoeft, kan eigenlijk iedereen makelaar worden", licht de woordvoerder toe. De NVM heeft na de afschaffing van de verplichte beëdiging een eigen benoeming ingesteld die toch nog voor een 'keurmerk' zorgt.

In Nederland zijn volgens de NVM zo'n zesduizend professionele makelaars actief. De vereniging schat dat er verder tussen de twee- en vierduizend niet-geregistreerde makelaars op de markt zijn. (De Pers)

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: internet makelaar, Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM)
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Jhon | Geplaatst op 13 oktober 2010 om 18:14
De NVM is een organisatie die tot stand is gekomen door ondernemers die controle over de huizenmarkt willen hebben. Dit is een verkeerde actie en tevens de doodsteek geweest voor vele makelaars. Verplichte hoge inschrijf contributies beheersen momenteel de onstabiliteit van deze organisatie. Het is niet zo zeer dat het aan de ondernemerskwaliteit van de makelaar ligt maar aan de geldzucht van het NVM deze zorgt voor de onhaalbare financiële strop die ze aan ondernemers opdringen. Er zijn digitale makelaars die op deze onprofessionele bedrijfsvoering van het NVM inspelen. Kijk naar Jaap.nl - Vastgoedpro - Huisdigitaal of bijv. makelaarsland. Beste NVM ondernemers- organisatie,doek jullie keurmerk op en geeft de makelaar de ruimte.
Met vriendelijke groet Jhon van Leer.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4448
Er zijn 2 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Wijzigingen NHG voor 2010

Het einde van het jaar komt eraan, en de jaarwisseling is altijd het moment waarop verschillende wijzigingen doorgevoerd worden in hypothekenland. Op fiscaal gebied moeten de exacte cijfers nog komen, maar NHG heeft de nieuwe normen wel alvast gepresenteerd.

Lees verder

Kopers stellen beslissing voor aanschaf van huis verder uit.

Er zijn verschillende berichten vanuit de huizenmarkt dat kopers de aankoop van een huis nog langer uitstellen vanwege alle onzekerheden op dit moment in de markt dit is ruim 25 procent. Volgens de woonidex van VBO makelaars zal 15% van de kopers hun beslissing voor de aanschaf verder uitstellen, dit omdat zij nog een verdere daling in de huizenprijzen verwachten.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |