hypotheek offerte vergelijking


Ook SPARCK stopt nu met hypotheken

05.06.2008 - Hypotheekverstrekker Sparck is per direct gestopt met het behandelen van nieuwe hypotheekaanvragen. De op afwijkende risico's gerichte partij is enkele maanden vruchteloos op zoek geweest naar een nieuwe financieringspartner. Na ELQ is nu ook SPARCK aan de beurt.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
De zelfstandige hypotheekverstrekker was zo ongeveer de laatste waar Nederlanders met een besmet kredietverleden nog konden lenen. Hypotrust was al gestopt met het verstrekken van leningen aan mensen die een hypotheek met BKR wilden. ELQ, dochter van de wankelende Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers, heeft de voorwaarden voor deze leningen aangescherpt. Het Amerikaanse Gmac laat mensen is onlangs ook gestopt met het uitgeven van hypotheken, zie dit bericht over GMAC hypotheken.

"Reeds vanaf het begin van de kredietcrisis in augustus 2007 hebben wij nauw samengewerkt met een aantal potentiële funders, inclusief de bestaande funder Citigroup. Doelstelling was om continuering van de financiering van nieuwe hypotheken veilig te stellen", aldus Sparck. Sinds februari werd gesproken met een Britse bank, die bereid was voor € 210 mln aan hypotheken te financieren. Die partij trok zich zondag echter terug vanwege "de interne onrustige situatie bij deze bank". Omdat de huidige financieringsmiddelen zijn opgebruikt, kan Sparck nu geen nieuwe aanvragen meer behandelen.

Sparck, vorig jaar goed voor een hypotheekproductie van € 200 mln, is niet de eerste buitenlandse geldgever die problemen krijgt in ons land: in maart trok GMAC zich vanwege de kredietcrisis terug uit de Nederlandse markt en ELQ heeft de acceptatienormen de laatste maanden sterk opgeschroefd.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: ELQ, hypotheken, hypotrust, kredietcrisis, sparck
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4313
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Na koopsubsidie ook startersleningen op

Een paar weken geleden werd duidelijk dat de pot voor de Koopsubsidie echt leeg was. Inmiddels is ook het budget voor de Startersleningen onverwacht helemaal op. Wat betekent dit voor de woningmarkt?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |