hypotheek offerte vergelijking


Lehman denkt na over toekomst ELQ

07.06.2008 - Lehman Brothers zegt momenteel na te denken over de toekomst van dochterbedrijf ELQ Hypotheken. "Dat kan resulteren in verkoop van het bedrijf. Maar we kunnen net zo goed tot de conclusie komen dat we vrolijk doorgaan", zegt Maarten van Brakel, directeur van Lehman Brothers Benelux.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

ELQ was de eerste en is nu de laatst overgebleven aanbieder in ons land van hypotheken voor mensen met een afwijkend risico, zoals een BKR-inschrijving of variabel inkomen. Afgelopen woensdag maakte Sparck bekend geen aanvragen meer te accepteren, terwijl eerder GMAC en Hypotrust zich van de markt hadden teruggetrokken.

Sparck hoopt nu op een verkoop van de onderneming. Anders rest slechts beheer van de uit 1.300 klanten bestaande portefeuille. ELQ zegt de zaken gewoon voort te zetten, al zijn de acceptatiecriteria tot twee keer toe aangescherpt. Vorig jaar verwelkomde ELQ nog 3.300 nieuwe klanten. In de vier jaar aanwezigheid in ons land werd voor ruim € 1 mld aan hypotheken uitgezet.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: bkr hypotheek, BKR hypotheken, ELQ, gmac, sparck
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4807
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Geen hypotheken meer voor mensen met een BKR codering

Voor mensen met een financieel vlekje of krasje was het tot voor kort in Nederland prima mogelijk om een hypotheek te krijgen. Aanbieders als Elq (onderdeel van de ter ziele gegane bank Lehman Brothers) maakten graag een uitzondering voor mensen die door gewone banken als snel als te groot risico werden gezien. Die tijd is nu voorbij, en de mensen met een dergelijke hypotheek, moeten nog maar afwachten of ze die kunnen verlengen.

Lees verder

ELQ stopt met verstrekken van hypotheken

De Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers heeft het dochterbedrijf ELQ Hypotheken vandaag gevraagd om per direct te stoppen met het verstrekken van hypotheken in ons land.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |