hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekconsument minder gevoelig voor rentepercentage

16.06.2008 - Vergeleken met 2005 is het aantal Nederlanders dat zich bij de keuze voor een nieuwe hypotheek alleen laat leiden door een lage hypotheekrente aanzienlijk afgenomen. Dit blijkt uit onderzoek van woonsite Dimo.nl onder 50.000 woningzoekenden.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Onderzoek in 2005 wees uit, dat 50% van de Nederlanders zich bij het sluiten van een hypotheek liet leiden door de hoogte van het rentepercentage. In 2007 gaat 74% van de woningkopers bewuster om met zaken zoals de hypotheekvorm en de situatie tijdens en na de rentevaste periode. Ruim 89%  geeft echter nog steeds aan het zeer moeilijk te vinden om offertes met elkaar te vergelijken. "Daarom adviseren wij om minimaal drie offertes met elkaar te vergelijken”, zegt Dimo-woordvoerder Jan Pieter Brinkman. "Alleen al het stellen van kritische vragen kan helpen bij het vergroten van het inzicht." Dimo gaat een campagne voeren met haar gratis brochure: ‘Valkuilen bij het afsluiten van een hypotheek'.
Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheekrente, hypotheekrentetarieven
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3142
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |