hypotheek offerte vergelijking


Prijsstijging koopwoningen zakt onder 3%

23.06.2008 - De verkochte bestaande koopwoningen waren in mei dit jaar gemiddeld 2,9 procent duurder dan in mei 2007. Een prijsstijging onder de 3 procent is sinds begin 1996 slechts 2 keer eerder voorgekomen. Na februari 2008 is de prijsstijging steeds verder afgezwakt, zo blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen (PBK).

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Alle woningtypen waren duurder dan een jaar eerder. Appartementen stegen met 4,3 procent het meest in prijs en twee-onder-een-kapwoningen met 1,9 procent het minst. De prijzen lagen in alle provincies hoger dan een jaar eerder, met uitzondering van Limburg.

Vergeleken met april daalden de prijzen van bestaande koopwoningen in mei met 0,4 procent. De grootste daling deed zich voor in Limburg. In zes provincies stegen de prijzen van april op mei, het meest in Zeeland.

In mei wisselden bijna 14 duizend bestaande woningen van eigenaar. Dit is ruim 20 procent minder dan een jaar eerder. Er werden nog wel bijna 11 procent meer appartementen verkocht dan in mei 2007. Bij alle andere woningtypen was het aantal verkopen echter lager. Het aantal verkochte woningen kan overigens van maand tot maand sterk fluctueren. (VEH)

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, vereniging eigen huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4557
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verder

Koopsubsidie-mislopers hebben pech gehad

Wie dacht alsnog in aanmerking te komen voor Koopsubsidie, omdat hij behoort tot de 1353 aanvragers die achter het net visten toen het budget op was, komt van een koude kermis thuis.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |