hypotheek offerte vergelijking


Minder hypotheken op woningen afgesloten

26.06.2008 - Onzekere vooruitzichten over de economie laten hun sporen na bij huizenkopers. In het eerste kwartaal van 2008 hebben minder mensen een nieuwe woninghypotheek afgesloten. Met elkaar leenden zij 17 miljard euro bij de banken voor hun huis, terwijl dat in het laatste kwartaal van vorig jaar nog 20 miljard was.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft deze cijfers woensdag bekendgemaakt.

Een oorzaak van de teruglopende hypotheken is volgens DNB de stijging van de hypotheekrente. In drie jaar tijd is die gemiddeld gestegen van 3,8 naar 5,2 procent. Daardoor is het ook minder aantrekkelijk geworden om een bestaande hypotheeklening over te sluiten.

Ook kiezen steeds minder mensen een hypotheek met een korte, variabele rente. Begin 2005 was deze vorm nog populair; bij 44 procent van de hypotheken was de rentevaste periode maximaal een jaar. Nu is dat nog maar bij 19 procent zo.

Tegelijkertijd zijn ook minder hypothecaire leningen afgesloten met een rentevaste periode van tien jaar. In het eerste kwartaal van dit jaar ging het om een bedrag van 4 miljard euro, de helft van 2007.

DNB concludeert dat de consument een grotere voorkeur heeft voor zekerheid op middellange termijn, en voor een rentevaste periode tussen de vijf en tien jaar.

Met de Nederlandse beleggingsfondsen blijft het slecht gaan. De daling die zich vorig jaar inzette, gaat onverminderd voort. Het balanstotaal daalde verder van 103 naar 96 miljard euro, het laagste bedrag in vierenhalf jaar.

Ook pensioenfondsen en verzekeraars liepen in het eerste kwartaal van 2008 opnieuw klappen op. De aandelenportefeuilles van de pensioenfondsen daalden in waarde van 390 naar 367 miljard euro. De verzekeraars leverden 11 miljard in en kwamen uit op 101 miljard.

Uit cijfers van DNB blijkt verder dat de populariteit van pinbetalingen blijft stijgen. In 2007 gebruikten Nederlanders hun pinpas 9 procent meer dan het jaar ervoor. Wat daarbij helpt, is dat pinnen ook op markten, terrassen en bij aflevering van spullen aan huis vaker kan, dankzij mobiele pinapparaten. (Volkskrant)

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenmarkt, hypotheekrente, hypotheekverstrekkers, hypotheken
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5544
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |