hypotheek offerte vergelijking


Korting Amsterdamse koopwoningen

08.07.2008 - Honderden huizen op het Amsterdamse Zeeburgereiland met een marktwaarde van 230.000 euro gaan voor anderhalve ton van de hand dankzij beleggers. De beleggers betalen een deel van de koopsom en krijgen in ruil daarvoor het recht bij verkoop van de woning in de winst mee te delen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Bij dit systeem van maatschappelijk gebonden eigendom krijgt de eigenaar bij verkoop na vijftien jaar de helft van de meerwaarde. Wanneer de woning eerder wordt verkocht daalt het percentage in de winst.

Vastgoedontwikkelaar Johan Geerlings vertelt in De Telegraaf dat beleggers zeer geïnteresseerd zijn in het rendement van 8 procent op hun investeringen: 'Ze hebben er 43.000 euro per woning voor over om later 132.000 euro te ontvangen, het is 't contant maken van opbrengsten in de toekomst.'

Het is de eerste keer dat op deze manier koophuizen in de hoofdstad bereikbaar worden gemaakt voor de middeninkomensgroepen. 'Voor mensen met een lager inkomen is dit een uitkomst. Zij kunnen daardoor de noodzakelijke financiering van de bank krijgen', zegt Geerlings. 'Het systeem is zo bedacht, dat mensen er ook nog geld aan overhouden als ze op termijn doorstromen naar een reguliere koopwoning. Dat lukt alleen als je wat kunt verdienen op je huis.'

Het ontwikkelingsbedrijf OGA van de gemeente is nog op zoek naar meer locaties voor koopwoningen met korting.(zibb.nl)

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizen amsterdam, huizenmarkt, huizenprijs, wonen
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3908
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Verlengen hogere NHG-grens?

Vorig jaar zomer werd de maximale koopsom van een woning, om in aanmerking te komen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) na veel wikken en wegen eindelijk verhoogd. Tijdelijk, aangezien het bedoeld was als middel om de tobbende woningmarkt uit het slop te trekken.

Lees verder

Hypotheekrenteaftrek en de standpunten van de politieke partijen

Alle politieke partijen hebben al hun speerpunten in het partijprogramma samengevat en zijn nu onderling met elkaar in debat. Wie er straks als sterkste uit de bus komt, mag in ieder geval zijn borst nat maken wat betreft het onderwerp: hypotheekrenteaftrek.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |