hypotheek offerte vergelijking


Verdubbeling maandlasten door gestegen hypotheekrente

28.08.2008 - Een aantal mensen kunnen de komende jaren tegen fors hogere hypotheeklasten aan gaan lopen door de gestegen hypotheekrente. Met name huiseigenaren die de afgelopen jaren de hypotheekrente voor een korte periode hebben vastgezet, kunnen binnenkort een aardige verhoging van hun woonlasten voor hun kiezen krijgen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

In 2003 kon men nog een financiering afsluiten tegen een rente van 3,2% terwijl het minimum nu rond de 6% schommelt. Wanneer u binnenkort uw hypotheek moet verlengen kan dit dus bijna een verdubbeling van uw lasten betekenen. De inkomensstijging die u de afgelopen jaren heeft doorgemaakt compenseert de stijging van uw lasten gelukkig enigszins.

Toch kan het voor een bepaalde groep mensen verstandig zijn nu al te bekijken wat een stijging van de hypotheekrente voor hen gaat betekenen. Dit geldt in het bijzonder voor huiseigenaren die in de periode van 2003 tot 2005 een hypotheek hebben afgesloten met een rentevastperiode van 10 jaar of minder. Ook diegenen die in die periode een BKR hypotheek hebben afgesloten, kunnen nu wellicht voordeliger uit zijn wanneer zij door het vervallen van hun BKR codering inmiddels in aanmerking komen voor een reguliere hypotheek.

Past uw hypotheek in dit plaatje? Laat dan alvast eens bekijken welke hypotheekrente u nu kunt krijgen en wat voor een maandlast dit oplevert. Misschien is het nu al interessant om uw hypotheek over te sluiten.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: bkr hypotheek, hypotheek, hypotheekrente, hypotheekrentetarieven, maandlasten hypotheek berekenen
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5736
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |