hypotheek offerte vergelijking


Oude gevallen krijgen gratis energielabel

23.09.2008 - Het VROM geeft huiseigenaren die dit jaar een energielabel hebben aangeschaft, gratis een nieuw label. In de internetverlenging van het programma Kassa werd dit bekend gemaakt door een woordvoerder van het ministerie.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Sinds 1 januari 2008 is het energielabel verplicht bij de verkoop van woningen ouder dan tien jaar. Het project van verantwoordelijke minister Ella Vogelaar is afgelopen zomer mislukt. Er klopte erg weinig van de criteria waarop een woning werd beoordeeld, waardoor duizenden woningeigenaren een verkeerd energielabel hebben gekregen.

Het label diende er juist voor de koper objectieve informatie te geven over het energieverbruik van zijn nieuwe huis. De kosten van het energielabel liggen ongeveer tussen de 150 en 200 euro per stuk. De fout werd echter wel erkend door minister Vogelaar en zij is daarom nu bezig om een nieuw energielabel te ontwikkelen samen met een consumentenpanel en Vereniging Eigen Huis. 

Voor woningeigenaren die al in het bezit zijn van een energielabel, blijft het label gewoon geldig totdat het nieuwe energielabel wordt ingevoerd. Hun label wordt dan gratis vervangen door een label met een juiste toekenning.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: energielabel, huizenmarkt, vereniging eigen huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4452
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verder

Koopsubsidie-mislopers hebben pech gehad

Wie dacht alsnog in aanmerking te komen voor Koopsubsidie, omdat hij behoort tot de 1353 aanvragers die achter het net visten toen het budget op was, komt van een koude kermis thuis.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |