hypotheek offerte vergelijking


Geen hypotheken meer voor mensen met een BKR codering

24.09.2008 - Voor mensen met een financieel vlekje of krasje was het tot voor kort in Nederland prima mogelijk om een hypotheek te krijgen. Aanbieders als Elq (onderdeel van de ter ziele gegane bank Lehman Brothers) maakten graag een uitzondering voor mensen die door gewone banken als snel als te groot risico werden gezien. Die tijd is nu voorbij, en de mensen met een dergelijke hypotheek, moeten nog maar afwachten of ze die kunnen verlengen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Voordat een bank overgaat tot het verstrekken van een hypotheek vindt er eerst een toetsing plaatst bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. Bij het BKR worden niet alleen persoonlijke leningen en doorlopende kredieten geregistreerd, maar ook uw creditcards, roodstanden op uw betaalrekening, uitgestelde betalingen bij (verzendhuis)bedrijven en telecom-contracten.

Naast het vermelden van deze financiële verplichtingen wordt ook uw betaalgedrag vastgelegd. Heeft u een aantal maanden een achterstand (gehad) dan krijgt u een zogenaamde A codering. En wanneer de lening is overgedragen aan een deurwaarder dan wordt aan de lening het cijfer 2 toegekend. In het vakjargon spreekt men dan over een A2 codering. Daarnaast kan nog het cijfer 3 of 4 worden toegekend indien de lening door de bank is afgeboekt, danwel dat u voor de bank onvindbaar bent.

Met name de verzendhuisbedrijven en telecombedrijven zijn actief met het uit handen geven van de vordering. U denkt slim te zijn door de telefoonnota waarover u discussie hebt even niet te betalen, maar ondertussen heeft u dan wel een A2 codering opgelopen.

Gevolgen BKR codering

De gevolgen van het hebben van een BKR codering zijn zwaar. Heeft u één of meer coderingen, dan kunt u bij de meeste banken simpelweg geen hypotheek meer verkrijgen. Of het nu gaat om 25,- of 10.000,- achterstand, zelfs bij een goede verklaring, zijn de banken niet meer bereid om naar uw verhaal te luisteren. Dan maar snel aflossen of de achterstand inlopen? Helaas werkt dit ook niet! Zodra een lening (met een codering) is afgelost wordt in het BKR weliswaar gemeld dat de lening is afgelost, maar zowel de lening als de codering blijven nog 5 jaar zichtbaar. Is de lening niet afgelost, maar heeft u alleen de achterstand ingelopen, dan blijft de codering zelfs tot in lengte van jaren zichtbaar.

Tot voorkort kon u zich in deze situatie wenden tot een beperkt aantal banken die zich richtte op mensen met een BKR codering zoals GMAC, Sparck en ELQ hypotheken. Middels kortlopende hypotheken, voornamelijk op basis variabele rente, werden leningen aangeboden tegen een verhoogd tarief. Als gevolg van de hypotheekcrisis zijn deze banken inmiddels niet meer actief op de Nederlandse markt en is de markt voor hypotheken met BKR coderingen inmiddels gesloten. Daar komt bij dat de rente bij deze banken inmiddels wel fors gestegen zijn. Soms tot wel boven de 10 % en dat voor de gehele hypotheek! Een ander vervelend aspect is wanneer u wilt gaan verhuizen zij u geen nieuwe hypotheek meer zullen aanbieden en als u dan maar besluit te gaan huren, zij u mogelijk met een boete opzadelen.

Wat kunt u doen?

Wat kunt u nu nog doen als u een woning wil kopen, maar u heeft een BKR codering ? Op internet de zogenaamde “BKR specialisten” raadplegen, die op hun website vermelden dat een hypotheek met een BKR codering (nog steeds) geen enkel probleem is ? Hun aanbiedingen zijn ook gebaseerd op de genoemde, reeds gestopte banken, dus daar hoeft u niet zoveel van te verwachten.

Het dan maar proberen of een “reguliere” bank bereid is om u een nieuwe hypotheek te verstrekken?

Op dit moment is dat uw enige mogelijkheid, maar u heeft op dit moment maar heel weinig keuze uit banken. En die paar banken die, ondanks de huidige hypotheekcrisis, nog bereid zijn om naar uw (uiteraard goede) verhaal te luisteren, worden op dit moment overspoeld met aanvragen. En lukt het niet, dan blijft er niets anders over dan te blijven huren of niet te verhuizen in de hoop op betere tijden.

Bron: Overgeld.nl
Tags: bkr hypotheek, BKR hypotheken, ELQ, gmac, huizenmarkt, huren, sparck
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (24)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: jah roberts | Geplaatst op 12 mei 2009 om 08:24
schulden die staan vermeld bij bkr
blijven staan als de opdracht gever van deze melding zijn geld ontvangt kan hij de bkr vermelding met ingang van 24 uur naar ontvangen van zijn open staande gelden te hebben voldaan verwijderen laten
bkr werkt alleen in opdracht van een verstrekker en niet zelfstandig

bij een schuld sanering is het zelfs in de wet verplicht
dat na de uitbetallingen de coderingen worden verwijdert
zoals zij staan vermeld bij bkr als deze mee in de sanering zijn opgenomen

in de praktijk is gebleken dat
bedrijfen zich niet aan de wet houden of de wet niet kunnen lezen in het nederlands

er zijn al diverse uitspraken via rechtbanken in nederland gedaan

er loopt zelf nu een rechtzaak tegen de post bank ing

over bkr noteringen
verstrekkers van gelden maken er een mens erger je niet spel van
met vermeldingen van bkr code,s

zij moeten zich ook aan de wet houden

dhr roberts
Door: roos | Geplaatst op 28 mei 2009 om 20:15
Hoi,

we zijn vandaag bij Rabobank geweest. wij bij vriend heeft A2 codering dus wij kunnen geen lening krijgen.Hij staat geregistreerd door Neck.
ermann de rekening is in 2007 al betaald, maar ze willen hem er niet uithalen.Wat kunnen we nu doen 5jaar wachten?Door: bayram | Geplaatst op 13 juni 2009 om 19:26
hoi ik heb 2 A2 coderingen lopen bij bkr inmiddels heb ik ze al afbetaald maar ik heb n hypotheek loepen en die loopt in 2010 af kan ik mijn hypotheek verlengen ondanks mijn coderingen alleen verlengenDoor: T.P | Geplaatst op 22 juli 2009 om 15:39
Beste mensen,
Ik heb een code 2 registratie( zonder A of H) deze heb ik eind 2005 gekregen na het te laat betalen van mijn tel. rekening toen ik voor schoolstage in het buitenland staat. alle schulden zijn al enkele jaren betaald.
Ben bezig met mijn eerste huisje kopen maar dat lukt helaar nu niet..
Kan ik aan mijn oude tel. provider vragen/toestemming krijgen om deze te laten verwijderen.Door: capelle | Geplaatst op 28 juli 2009 om 19:49
Hallo

Ik heb de afgelopen 2 jaar flink wat financiele problemen gehad.
In die periode ben ik tegen een aantal achterstands coderingen gelopen.Gelukkig is alles nu onder controle en betaald .Maar over 2 jaar moet ik mijn hypotheek verlengen,kan ik mijn hyoptheek dan wel verlengen?


groeten twanDoor: mac | Geplaatst op 14 september 2009 om 11:33
Wij willen onze hypotheek verlengen maar heb een achterstandcodering gekregen van Vodafone, kan ik wel bij de zelfde bank verlengenDoor: Diane | Geplaatst op 24 september 2009 om 15:44
Hoi ik heb een BKr codering 2 A en 3A. Alles had ik zelf in 2004 allang afbetaald. Ik kan daardoor geen huis kopen. Weet iemand hoe ik hieruit kom.?Door: Bibi | Geplaatst op 28 september 2009 om 20:23
Hoi Diana,
Wij hebben hetzelfde probleem. Mijn vriend heeft een A2 codering en ikzelf heb een eigen huis maar we willen graag samenwonen en een ander huis kopen. Dat lukt tot dusver niet.
Weet jij inmiddels al een oplossing? Dan hoor ik het graag.
Ik weet dat je kunt proberen om met de organisatie die je heeft geregistreerd te praten om je codering te verwijderen maar of het lukt?

Als iemand nog tips heeft laat het aub wetenDoor: J S te L | Geplaatst op 08 november 2009 om 20:47
Januari 2007 einde schuldsanering, maar de betaling is binnen gekomen op april 2007, raar dat primeline dat als peildatum nemen, onterecht.
Wie heeft hier ervaring mee.
Is er doormiddel van een advokaat een mogelijkeheid om dat terug te draaien, het scheeld toch weer even een paar maanden.

Wie o wieDoor: Rayhana | Geplaatst op 23 november 2009 om 19:42
Hallo wij verwachten een kindje en willen zo snel mogelijk natuurlijk een huis gaan kopen maar helaas heeft mijn man een a2 codering al afbetaald dit jaar..wij hebben nog niks geprobeerd maar het blijkt te kunnen in 2010 ivm het crisis die er haast niet meer is!Door: judit | Geplaatst op 26 november 2009 om 10:29
beste mensen!!ik heb een a2 codering voor telecotract,wat heb ik 2006 alles af betalt .ik wil nu graag huis koopen maar door die a2 codering krijg ik geen hypotheek!!!ik wil mijn a2 codering verwijderen.maar ik weet niet hoe kan ik dat doen!heb je idee vertel je maar a.u.b !!!!Door: wvk | Geplaatst op 23 februari 2010 om 13:44
Veel vragen maar geen oplossingen helaas.

Is er een manier om sneller van een A2 codering af te komen?Door: suzanne | Geplaatst op 03 maart 2010 om 21:18
Ben zelf op het moment ook bezig om een A codering weg te krijgen. Het enige wat je dan meteen kunt doen is naar je bank gaan en je bkr notering opvragen. Dit doe je door een papier daar in te vullen (je id meenemen), zij sturen dit voor je op, dit kost jou eenmalig 4,50. Binnen 5 werkdagen krijg je dan het overzicht van je codering waar/wanneer/welk bedrag en door welk bedrijf/instantie je geregistreerd bent. Vanaf dat punt kun je zelf met de desbetreffende instelling/bedrijf bellen om te vragen of ze jou codering bij het bkr willen verwijderen. Ik heb in 2007 mijn rekening betaald,maar te laat en ben toen gelijk hop bij het bkr geregistreerd met een a codering. Nu ben ik dus in afwachting van het overzicht van de registratie en dan ga ik bellen met die lui die mij geregistreerd hebben en maar hopen dat ze mee willen werken. pfff het is toch belachelijk dat je voor een klein bedrag die je 3 jaar geleden te laat betaald hebt geen hypotheek kunt krijgen. Ik hoop maar dat het goed komt.Door: Sim | Geplaatst op 21 maart 2010 om 22:43
Ik heb zelf ook een codering achterstand. Nu bleek dat ik een coderingsachterstand had van A2, hij het post order bedrijf Quelle. Maar ik heb het bedrag allang af betaald. Nu ik laats mijn bkr weer op vroeg, zag ik dat ik geen herstel had bij Quelle, het leuke is dat ik geen verzoek kan indienen bij dat bedrijf, omdat het bedrijf al geen diensten meer verleend sinds 2007. Dus ruim 3 jaar later zit ik nog steeds met een A2 codering, en ik hem niet kan laten verwijderen vanwege een bedrijf dat niet eens meer bestaat in Nederland. Want ja, je kan een bkr alleen laten verwijderen door het bedrijf dat het daadwerkelijk bkr codering geplaats heeft. Dus mensen, let op met wat je doet, want jaren later zit je nog steeds met de gebakken peren.Door: Theo | Geplaatst op 13 april 2010 om 09:35

Hallo, Wij hebben inmiddels ons huis verkocht en zijn nu op zoek naar een ander huisje. Maar heb nu een BKR codering, heb bij diverse banken al geinformeerd maar dat wordt niets. Kan ik wel mijn huidige hypotheek meenemen ?????? Of wordt er dan zowiezo op nieuw getoets bij BKR ??


Beste Theo,


Ook als je gebruik maakt van de meeneemvoorwaarden van de huidige hypotheek zal de bank de aanvraag volledig beoordelen. Dus kijken ze gewoon naar het huidige inkomen, de nieuwe woning en ook zullen ze een nieuwe BKR toets doen. Dus de kans dat het meenemen wel lukt, achten wij zeer klein. Waarschijnlijk zit er niets anders op dan te huren tot de coderingen verdwenen zijn.


Succes,


Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
Door: Ronald | Geplaatst op 20 april 2010 om 03:53

Hallo. ik heb een BKR-notering dus ik kan me de moeite besparen om bij banken langs te gaan. Wel heb ik een eigen bedrijf en een spaarcentje. Is het een optie om een huis te kopen via een BV zodat de rechtspersoon anders is? Dan doet de bank immers zaken met de BV. Is dit een optie of werkt dit ook niet?


Beste Ronald,


Ook bij een hypotheekaanvraag vanuit de BV zal de bank ongetwijfeld kijken naar de 'uiteindelijk belanghebbende', en dat ben jij. Het lijkt onz dan ook stug dat je op deze manier wel een hypotheek kunt krijgen.


Met vriendelijke groet,


Redactie Hypotheek-Weetjes
Door: Marvin | Geplaatst op 26 april 2010 om 15:33
het is ronduit belachelijk dat de legale boeven met hun vingetje wijzen naar de 'crimineel' die door omstandigheden/ onzorgvuldigheid aan de schandpaal genageld worden.

Voor het te laat betalen (door onduidelijkheid, door tweede abbonnement)astronomische bedrag van 29,95 bij een telecomaanbieder, ben ik radeloos. Het is allang betaald, ik sta met mn rug naar de muur. Dat terwijl een vieze pedo lekker een anonieme frisse start kan maken in een andere wijk...Door: Roland | Geplaatst op 27 mei 2010 om 11:49
Ook ik heb dit probleem,A2 codering,bedrag is de praat niet waard....
Heb een aanvraag gedaan bij huisgarant maar als ik het goed begrijp hoef ik hier dus niets van te verwachten?
Wat een ellende,heb een vaste baan dus een vast inkomen,verder niets aan 't handje,zit nu voor fuckin' veel te duur(700) te huren in een huis wat verdeeld is in drie appartementen waar nog een houte vloer in ligt uit het jaar 0 en waar het water door de muur naar binnen komt als het ècht hard regent....Kom op zeg.
Zou je een normaal huis voor een normale prijs willen huren ben je afhankelijk van een verlotingssysteem.En heb je je niet gelijk met je 18 al ingeschreven hoef je maar een jaar of 7 te wachten,de enige optie is gewoon kopen.Maar dat gaat dus niet,sjongejongejonge,ellendeDoor: Angela | Geplaatst op 01 augustus 2010 om 15:33
Hallo,

Pas als het laatste termijn van je schuld is betaald, ongeacht wat voor bedrag, dan pas wordt bkr Tiel op de hoogte gebracht door desbetreffende bedrijf waar u schuld had. Er komt dan een eind datum of H (herstel) op je bkr registratie te staan bij de naam van desbetreffende schuldeiser. Vanaf die datum blijft het nog 5 jaar op je bkr registratie staan. Gegevens worden niet eerder verwijderd dan na die 5 jaar, meer valt er niet aan te doen.Door: Surayda | Geplaatst op 11 augustus 2010 om 20:35
Hallo,

Ik zou graag wat meer informatie willen over een Bkr registratie die ik in 2004 heb opgelopen,ik heb deze nog niet afgelost en heb een a2 codering ,maar wel met een einddatum van maart 2009
Is het zo dat het dan over 5 jaar verwijderd wordt of pas als ik de schuld heb afgelost?,
komt dan weer een ander einddatum te staan en wordt die dan pas na 5 jaar verwijderd?
Door: AC | Geplaatst op 18 augustus 2010 om 18:27
hallo,

wij wilden afgelopen voorjaar een woning kopen maar kregen de hypotheek niet rond door een A2 codering (hersteld) Deze was van begin 2008.
Nou hebben we ons daar bij neergelegd en zoeken we naar een andere huurwoning. Wat denk je?!? We kregen bericht dat ze geen woning aan ons wilden verhuren, ze hadden een creditcheck gedaan... We zitten nu met de handen in het haar, aangezien we op een 2-kamer appartementje zitten met een kind van een jaar!!!
Kan iemand ons helpen???

Groet ACDoor: Petje | Geplaatst op 23 september 2010 om 16:37
A2 codering van Vodaphone aan mn broek a.g.v verkeerd porteren van 3 GSM nummers naar KPN. Vodaphone erkend geen schuld dus ben ik de klos. Momenteel hangt er nog altijd 1 van de 3 GSM nummers bij de firma Vodaphone.
Wel leuk om te horen dat de manager van Vodaphone stelde dat als ik gewoon mijn contract had verlend (dus niet was overgestapt naar KPN) ik geen codering had gekregen. "Dat zou immer niet netjes zijn daar u uw rekeningen altijd netjes heeft betaald", aldus de manager. Ongeloof aan mijn kant gezien ik niet geen nieuw contract kan sluiten bij Vodaphone op de 2 geporteerde nummers naar KPN. Wel vreemd dat ze mij op het nog steeds niet geporteerde nummer een nieuw contract aanbieden. De A2 codering doet niet ter zake. Ik ben immer een op tijd betalende klant. Wie snapt het verhaal nog?
Een lekker zooitje als je het mij vraagt. Maar goed, wij gaan verhuizen! We hebben onze zaak ter beoordeling bij BLG gelegd. Hier is gekeken naar onze inkomsten en bewijsstukken Vodaphone en hun nalatigheid. BLG heeft begrip voor de situatie (mits de stukken kloppen) Mijn warme douche voor deze bank! Mijn advies aan iedereen die een soort gelijk vrehaal heeft is naart een formele klacht aan de telecomprovider je verhaal bij de ombutsman te leggen. Hier word een dossier gemaakt welk in een later stadium in de media word gebracht. Verder adviseer ik iedereen zijn stukken in orde te hebben en in gesprek met BLG te treden. Wij zijn hier keurig te woord gestaan en geholpen.Door: jerr | Geplaatst op 05 november 2010 om 16:25
Ik snap niet dat deze mensen zich niet verenigen en massal in actie komen. Ik heb geen schuld meer bij Telfort maar sta wel met een A2 codering bij BKR. Ooit door een foutje te laat betaald. Je nu te verhinderen een huis te kopen met je vriendin staat toch in geen verhouding. Mensen schrijf naar kassa, radar en consumentenbond, wat kunnen we anders. een ongelofelijk maatregel die BKR/Telfort. Ze maken het je onmoegelijk een hypotheek aan te gaan en je partner is mede gedupeert. Dat dit al zo lang kan. Nemen al die duizenden mensen nu genoegen met de wansituatie?Door: Bianca Roest | Geplaatst op 23 februari 2011 om 16:49
Hallo

Ook ik heb een A2 codering op mijn naam staan. Deze is echter in 2008 geheel afgelost. Echter staat er bij de omschrijving dat de vordering geheel opeisbaar is. Dit kan inmiddels niet meer omdat alles allang is afbetaald.
Is het niet de bedoeling dat de desbetreffende instantie deze melding aan laat passen??? Moet dan toch op zijn minst een H code van herstel worden gemeld?
Ik heb vandaag geinformeerd voor een hypotheek maar kan dus niet lenen door die registratie.

Wie kan mij vertellen of de rabo een corrctie moet laten doorvoeren naar een H code?

Groetjes

BiancaZelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 25128
Er zijn 7 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Hypotheekrenteaftrek en de standpunten van de politieke partijen

Alle politieke partijen hebben al hun speerpunten in het partijprogramma samengevat en zijn nu onderling met elkaar in debat. Wie er straks als sterkste uit de bus komt, mag in ieder geval zijn borst nat maken wat betreft het onderwerp: hypotheekrenteaftrek.

Lees verder

Jan Modaal tussen wal en schip?

Goedkope huurwoningen zijn binnenkort niet meer bereikbaar voor mensen met een modaal inkomen. De Europese Commissie stelt dat zij niet meer mogen huren via een woningcorporatie, maar de vrije huurmarkt op moeten. Of een woning kopen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |