hypotheek offerte vergelijking


Hoge hypotheekrente wordt kunstmatig hoog gehouden

20.10.2008 - De grote banken en verzekeraars op de financiele markt geven de daling van de kapitaalmarktrente op de tegenvallende beurzen, mede door de kredietcrisis, niet door aan de consumenten. Dit stelt de Geijsel Adviesgroep uit Ouderkerk aan de Amstel, een financieel dienstverlener.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Steeds lagere hypotheekrentes, dat was de trend van de afgelopen maanden, helaas gaan ze er niet meer door. Maar waarom niet? De kredietcrisis zou moeten zorgen voor lagere rentetarieven. Volgens de Geijsel Adviesgroep is daar nu geen sprake meer van.

"Sinds maart 2008 is de rente op 10 jarige leningen op de kapitaalmarkt in korte tijd opgelopen van 3,9% naar 4,8%, een stijging van bijna 1%. Uiteraard volgden de hypotheektarieven op de voet. Daar waar wij in april nog hypotheken afsloten tegen een 10-jaars tarief van 4,7% bood onze scherpste aanbieder in juli dit jaar een rente van 5,5% voor 10 jaar vast. Op 16 oktober is de 10-jaars rente weer fors gedaald naar 4,3 %. Per saldo is de inkoop voor geldverstrekkers slechts met 0,4% gestegen. Met voorheen een marge van 0,7% verwachten wij momenteel een hypotheekrente van om en nabij de 5% aan te kunnen bieden, maar dat lukt ons echt niet. We komen nu nog steeds niet onder de 5,5% voor 10 jaar vast, een marge van maar liefst 1,2%", aldus Wilfred Mooij, directielid van Geijsel Adviesgroep.

"Geldgevers nemen momenteel het zekere voor het onzekere en willen nu een hogere marge op het door hen verstrekte hypotheekgeld", aldus Mooij. "Daar waar banken tot voor kort over elkaar heen tuimelden om de scherpste hypotheek tarieven als eerste te publiceren is daar nu geen sprake meer van." Dat fluctuaties van de rente op de kapitaalmarkt door geldgevers wel snel wordt aangegrepen voor een verhoging maar niet voor een verlaging concludeerde De Nederlandsche Bank al in 2006 uit eigen onderzoek en werd door econoom Linda Toolsema in 2003 aangetoond in haar proefschrift.
Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: banken, hypotheek, hypotheekrente, hypotheekrentetarieven, kredietcrisis, rentetarieven
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5447
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |