hypotheek offerte vergelijking


Consument behoudender met hypotheek

21.10.2008 - Door de kredietcrisis zijn consumenten veel behoudender als het gaat om hun hypotheek. Spaarhypotheken zijn favoriet, terwijl beleggingshypotheken nauwelijks nog worden verkocht. Bovendien zetten mensen de rente tegenwoordig veel langer vast.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Een en ander blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingssite Independer. In 2005 koos nog ongeveer de helft van de klanten voor een hypotheek met een looptijd van vijf jaar of korter. Sinds het uitbreken van de kredietcrisis, halverwege vorig jaar, neemt 75 procent een rentevaste periode van tien jaar of langer.

"In deze tijden willen mensen zekerheid over hun uitgavenpatroon. Als je de rente langer vastzet, weet je in elk geval dat je de kosten de komende jaren kunt betalen'', aldus directeur Edmond Hilhorst van Independer.

Hypotheekshop

Ook intermediair de Hypotheekshop merkt de trend. "Ruim 80 procent kiest voor tien jaar of langer. Veel mensen hebben de rente vastgezet op het moment dat deze omhoog ging.'' Volgens woordvoerder Oscar Noorlag is de hypotheekrente echter nog steeds historisch laag, waardoor het ook nu nog loont om deze langjarig te bevriezen.

Noorlag signaleert eveneens dat consumenten beleggingshypotheken uit de weg gaan. Hij wijt dat voor een groot deel aan het slechte beurssentiment. "De beleggingshypotheek is fors afgenomen tot bijna nihil. Dat komt met name daardoor.''

Consumenten vinden niet dat de lage beurskoersen juist reden zijn om in te stappen. "Misschien dat superbeleggers zoals Warren Buffett zo redeneren en gelijk hebben. Maar de normale consument durft dat niet aan'', stelt Hilhorst.

Independer denkt dat de behoedzame houding van Nederlandse consumenten ervoor zorgt dat mensen minder in de problemen komen dan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: beleggingshypotheek, hypotheek, hypotheekrente
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4724
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |