hypotheek offerte vergelijking


Rabobank hypotheek: verplichte verzekering hypotheken

01.11.2008 - Minister Bos moet snel maatregelen nemen om de onrust onder huizenbezitters weg te nemen. Dat heeft bestuursvoorzitter Heemskerk van de Rabobank gezegd tegen de Volkskrant. De huizenmarkt staat volgens Heemskerk bijna stil en daarom zou iedereen met een huis zich verplicht moeten verzekeren tegen een dalende huizenprijs. Als een verzekerde zijn hypotheek niet meer kan betalen en zijn huis verkoopt blijft hij dan niet met een zware schuld zitten.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Amerika
In Amerika hadden door de dalende huizenprijs tienduizenden mensen niet genoeg aan de verkoop van hun huis om de bank terug te betalen. "De kans dat we hier Amerikaanse toestanden krijgen acht ik nog steeds heel klein maar als het gebeurt zijn de gevolgen niet te overzien", aldus Heemskerk.

Nederlanders zijn volgens hem erg terughoudend geworden met het afsluiten van nieuwe hypotheken. "Onze omzet in nieuwe hypotheken ligt in 2008 tot nu toe 30 procent lager."

Angstig
 Veel Nederlanders zijn volgens hem angstig geworden. "Ze gaan op vakantie naar Spanje en zien hoe hard de huizenprijzen daar omlaag gaan. Vooral mensen met een tophypotheek worden daardoor heel onrustig."

Om de rust te herstellen zou een wet elke huizenbezitter moeten verplichten jaarlijks 0,1 procent van de waarde van zijn hypotheek af te dragen aan een collectieve verzekering, vindt Heemskerk. Voor iemand met een huis van drie ton is dat 300 euro per jaar.
Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, Hypotheek Rabobank, hypotheken, levensverzekering, Rabobank, verzekeraar
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: T Dentener | Geplaatst op 11 november 2008 om 10:19
Geweldig mijnheer Heemskerk. Na het klunzige en onverantwoordelijk beleid van de banken wereldwijd de consumnt opnieuw laten bloeden door het ondernemersrisico van de banken te verleggen naar diezelfde consument. Terwijl in de hypotheektarieven reeds voldoende opslag zit ter dekking van het risico. Nee mijnheer Heemskerk, na het lange jaren crimineel en onerantwoordelijk schrapen van de markt wordt het tijd dat banken eens verantwoord gaan ondernemen en wel zo dat zowel ondernemer als consument hiervan de vruchten plukken.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7403
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |