hypotheek offerte vergelijking


Huizenprijzen dalen nu snel wanneer markt stagneert

06.11.2008 - Op het moment is de woningmarkt erg rustig en stagneert, hierdoor gaan de huizenverkopers met de prijzen naar beneden en kan dit toch goed oplopen. Hou de huizenmarkt nu in de gaten, want afgelopen vier weken is bij één op de tien te koop staande woningen de prijs naar beneden bijgesteld, blijkt uit onderzoek van huizensite Miljoenhuizen.nl . Normaal is dat 3 tot 5 procent van de woningen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
De gemiddelde daling van de vraagprijs komt uit op 5 procent. De maximale daling is 18 procent. Daarmee daalt de vraagprijs ook veel harder dan tijdens een gezonde woningmarkt. Vooral duurdere huizen zijn moeilijk te slijten. "Hoewel we tot op heden niet hebben bijgehouden wat de gemiddelde daling van een vraagprijs is, weten wij uit ervaring wel dat die daling nu veel hoger ligt" , zegt directeur Nico Schoonderwoerd van Miljoenhuizen.

"Er zijn veel meer uitschieters. Een daling van de vraagprijs van 18 procent in vier weken tijd zou voorheen nooit geaccepteerd worden." Naast de lagere vraagprijs, moeten huizenverkopers ook meer geduld oefenen voordat er een koper langs komt. Begin juli stond een huis nog 133 dagen te koop.

In oktober was de verkooptijd gestegen naar 166 dagen, aldus Miljoenhuizen. Consumenten zijn erg terughoudend geworden in de aanschaf van een woning en banken zijn voorzichtiger bij het verstrekken van een hypotheek. De verlaging van de vraagprijs is een voorbode van een algemene daling van de huizenprijzen.

Makelaarsvereniging NVM maakte vorige maand al bekend dat de huizenprijzen in het derde kwartaal met 0,3 procent zijn gedaald. Volgens de NVM was dat de eerste daling sinds achttien jaar. Er wordt al rekening gehouden met een daling van de huizenprijzen. Topman Bert Heemskerk van de Rabobank, Nederlands grootste hypotheekverstrekker, stelde dit weekeinde nog voor dat huiseigenaren zich verplicht zouden moeten verzekeren tegen scherpe prijsdalingen.

De verzekering die de gemiddelde woningbezitter zo'n driehonderd euro per jaar zou kosten, moet eigenaren beschermen tegen huisuitzetting. Overigens is het plan van Heemskerk snel terzijde geschoven door de politiek. De Vereniging Eigen Huis (VEH) noemt het een sympathiek plan, maar niet nodig voor de Nederlandse markt, omdat hier al de Nationale Hypotheek Garantie bestaat.
Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, Hypotheek Rabobank, nationale hypotheek garantie (NHG), Rabobank, wonen
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4491
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |