hypotheek offerte vergelijking


Variabele Hypotheekrente Postbank flink omlaag

17.11.2008 - De Postbank komt met een flinke verlaging van de hypotheekrente: de variabele rente voor de maand december gaat van 5,867 naar 4,777%. De Postbank meet iedere 15-de van de maand de internationale rentestanden. Afgelopen zaterdag dus. De Postbank kijkt daarvoor naar het één maandstarief op de Euribor, de graadmeter van de Europese interbancaire rente. Deze rente is de laatste maand met meer dan een procent gedaald naar 3,777%.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De hypotheekrente die de Postbank rekent kent een standaard opslag van 1% boven het Euribor tarief.

Een woordvoerster van de Postbank relativeert overigens de verlaging, deze geldt namelijk alleen voor de variabele hypotheektarieven. Mensen die een hypotheek met een rentevaste periode afsluiten, de overgrote meerderheid in Nederland, profiteren vooralsnog niet mee.

Overigens nemen meerdere banken voor de bepaling van de variabele hypotheekrente de Euribor als graadmeter. Zo ook ING. ING hanteert volgens een woordvoerster echter ook andere factoren mee bij het bepalen van de rentestanden, zoals het risicoprofiel van potentiele huizenkopers. De Postbank kijkt voor de variabele rente louter naar de Euribor. Van ING hoeven we dus niet per sé eenzelfde verlaging te verwachten, laat de bank weten.

Bron: Overgeld.nl
Tags: hypotheek, hypotheekrente, hypotheekrentetarieven, postbank, rentetarieven
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4134
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |