hypotheek offerte vergelijking


Consumentenbond wil lagere hypotheektarieven

19.11.2008 - De Consumentenbond vindt dat banken hun hypotheektarieven moeten verlagen. De Europese Centrale Bank heeft sinds begin oktober haar rente met een vol procent verlaagd.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De bond roept de banken op het voordeel van die verlaging door te geven aan de consument en de hypotheektarieven evenredig te verlagen.

De renteverlaging door de ECB is bedoeld om de economie te stimuleren en niet om de zakken van de banken te spekken, stelt de Consumentenbond.

Onderzoek

Onderzoek van de bond onder veertig hypotheekverstrekkers heeft uitgewezen dat zij begin augustus gemiddeld bijna 1 procent opslag rekenden bij variabele hypotheken.

Half november hebben zij die opslag verhoogd tot gemiddeld bijna 2 procent. "Banken verdienen nu dus twee maal zoveel op deze hypotheken en consumenten moeten daarvoor betalen'', aldus de bond.

Oneigenlijk gebruik

De Consumentenbond vindt dat de minister van Financiën er scherp op moet toezien dat banken geen oneigenlijk gebruik maken van de goedkopere financieringsmogelijkheden die de renteverlagingen van de ECB bieden.

Zo nodig moet de bewindsman ingrijpen.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (3)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: dave | Geplaatst op 21 november 2008 om 15:41
ja we moeten die 1 procent gewoon korting krijgen dit is toch niet allen voor de veel verdienners of wel dan ik wil gewoon mijn korting waar ik recht op heb daveDoor: dave | Geplaatst op 21 november 2008 om 15:50
oh ja wat ik nog vergeet is dat ik het terug wil met terugwerkende kracht dus van af augustus dit is echt te gek voor worden waar is die minister egenlijk mee bezig geeft geld aan bedrijven maar aan ons niet blijft maar afpakken te gek voor worden he!!!!!!!!!Door: bosman | Geplaatst op 21 november 2008 om 17:04
Variabele rente/euriborrente.
Bij een verhoging zijn de banken er als de kippen bij de rente bij te stellen (omhoog dan). Nu de rente drastisch zakt geven de banken niet thuis. Maar, diezelfde banken mogen niet vergeten dat hun klanten geen schuld hebben aan de perikelen rond de financiele crisis. Daar zijn dus o.a. de banken voor verantwoordelijk. In hun hebzucht zijn ze vergeten de risico's van dubieuze leningen op waarde te schatten. Daarvoor moeten de banken nu dus bloeden. Erg leuk om het verlies nu goed te maken (hogere opslag)over de ruggen van hun clienten.
Een zeer verderfelijke wijze van handelen.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3555
Er zijn 0 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Extra aflossen zonder boete

Florius kwam gisteren met een primeur: vanaf 4 juni kun je daar de hypotheek extra aflossen zonder boete. Tenminste, als het geld uit eigen middelen komt.

Lees verder

Hoe heet is de annuÔteitensoep?

Een heftige politieke week ligt achter ons. Eerst het opstappen van Wilders uit het bezuinigingsoverleg - en de daardoor veroorzaakte val van het kabinet. En op donderdag de halleluja-stemming door het Kunduz-akkoord. Ook halleluja voor de huizenkoper?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |