hypotheek offerte vergelijking


Banksparen komt niet van de grond

26.11.2008 - Het fiscaal aantrekkelijk sparen voor een hypotheek, het zogeheten banksparen, dreigt te mislukken. Dat komt vooral doordat tussenpersonen vrijwel altijd andere hypotheekvormen aanbieden, omdat zij daarmee meer provisie opstrijken. Banksparen is een relatief eenvoudig product en daardoor levert het tussenpersonen minder geld op, zegt een woordvoerder van Vereniging Eigen Huis (VEH). Banksparen werd begin dit jaar op initiatief van de PvdA en de VVD ingevoerd om een eind te maken aan het monopolie van verzekeraars op fiscaal gunstige spaarregelingen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 
Volgens belangenorganisaties zijn veel huizenkopers door de kredietcrisis op zoek naar een goedkope en veilige hypotheek. Banksparen pakt in veruit de meeste gevallen voordeliger uit. Volgens VEH kan banksparen iemand die een woning van 2,5 ton koopt, na tien jaar een voordeel opleveren van ruim 10.000 euro.

PvdA-Tweede Kamerlid Staf Depla vindt dat de Autoriteit Financiële Markten strenger moet optreden tegen tussenpersonen die klanten onvolledig voorlichten. "Het is zeer zorgelijk dat banksparen niet van de grond komt. Blijkbaar weegt het financiële belang van tussenpersonen zwaarder dan dat van consumenten. Er zijn al maatregelen genomen om het provisiesysteem in te perken, maar als dat onvoldoende blijkt dan moet daar meer aan gedaan worden."

De vereniging van tussenpersonen NVA herkent zich niet in de kritiek op hypotheekadviseurs. Volgens een woordvoerster is de tussenpersoon verplicht om te wijzen op alle spaarmogelijkheden. Banksparen doet het slecht, omdat het volgens de NVA nog een nieuw product is.
Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: afsluitprovisie, banksparen, hypotheek, hypotheekvorm, hypotheken, provisie, tussenpersonen, vereniging eigen huis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (3)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Laurens Simonis | Geplaatst op 27 november 2008 om 12:52
Banksparen is wel degelijk een succes. Florius biedt sinds begin van het jaar deze aflosvorm en binnen enkele maanden wordt maar liefst 35% van alle Florius hypotheken met Banksparen afgesloten. Geadviseerd door onafhankelijke adviseurs!Door: Marcel | Geplaatst op 14 september 2009 om 13:01
Wij hebben begin vorig jaar een ander huis gekocht en daarbij een nieuwe hypotheek afgesloten. Pas afgelopen weekend kom ik er achter dat er een bankspaarhypotheek bestaat. Waarom heeft de Rabobank ons nooit laten weten dat we ook hiervoor hadden kunnen kiezen?Door: max | Geplaatst op 07 november 2009 om 20:06
Een bankspaarhypotheek is niet helemaal vergelijkbaar met een spaarhypotheek. In sommige gevallen is de bankspaarhypotheek zelfs ongunstiger. Laat u goed voorlichten. Overigens Rabobank bied alleen nog maar bankspaarhypotheken aan en stappen nogal luchtjes over de nadelen heen.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 9257
Er zijn 8 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |