hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekrente Rabobank verlaagd

09.12.2008 - De Rabobank zal de hypotheekrente verlagen. Dat heeft directievoorzitter Bert Heemskerk maandagavond gezegd in het televisieprogramma Pauw & Witteman. De banken volgen renteverlaging van de ECB. De hypotheekrente kan omlaag omdat de de Europese Centrale Bank (ECB) onlangs de rente met 0,75% terugschroefde tot 2,5%.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Volgens Heemskerk wordt de hypotheekrente met 25 basispunten verlaagd tot 5 procent voor een variabele rente, terwijl de 10-jaarsrente zal uitkomen op 5,25 procent.

Een voorstel tot een verlaging van de hypotheekrente zal dinsdag ter sprake worden gebracht in een vergadering van de raad van bestuur.

Deposito's
Volgens Heemskerk kan het officiële rentetarief dat de Europese Centrale Bank vorige week heeft teruggebracht tot 2,75 procent niet worden doorgegeven aan consumenten.

De reden daarvoor is dat hypotheken vooral gefinancierd worden uit deposito's en spaarrekeningen, stelt Heemskerk. Voor spaarrekeningen wordt een rentevergoeding betaald van 4 tot 5 procent.

Kritiek
De banken worden wereldwijd, maar ook in Nederland, bekritiseerd voor het feit dat zij overheidssteun krijgen en dat de officiële rente sterk verlaagd wordt, maar dat zij de kredietkraan voor burgers en bedrijven niet opendraaien. De reden is dat banken hun balansen op orde proberen te brengen.

Rabobank is de enige grootbank in Nederland die geen kapitaalinjectie van de overheid heeft gekregen of gevraagd.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, Hypotheek Rabobank, hypotheekrente, hypotheekrentetarieven, hypotheken, Rabobank
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (7)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Klaas | Geplaatst op 10 december 2008 om 22:42
De Rabobank is niet meer wat het was. Ze buiten momenteel de mensen uit met te hoge hypotheekrentes. Terwijl de Euribor zwaar is gedaald, is de variabele rente zwar gestegen. Oplichter cq opvreters. Hopelijk grijpt minister Bos en/of de Nederlandsche Bank snel in. Neen, de Rabobank is niet meer de bank zoals we hem jarenlang hebben gekend. Beetje jammer!


Door: Klaas H | Geplaatst op 11 december 2008 om 16:43
Bovenstaand verhaal klopt, variabel is bij de rabobank wel erg variabel. Aanbieding van 5,00 % door de hr Heemskerk voor nieuwe variabele hypotheken en 6,7% op bestaande variabele hypotheken gaan berekenen, erg variabel?! Hierbij heb ik het niet over een risicofactor heb 70 % overwaarde en een goed en vast inkomen.Variabel bij de Rabo begin er niet aan. Klaas HDoor: Klaas H | Geplaatst op 11 december 2008 om 16:56
P.S, Bovenstaand verhaal,een andere Klaas,er zullen wel meerder Klazen zijn bij de rabobank.Door: Paulssen | Geplaatst op 07 februari 2009 om 13:14
Ik en het volmondig eens met Die Klaas.Vaste klanten worden benadeeld door de RABO bank t.o.v. als je nieuwe klant gaat worden.
Groeten LeoDoor: nelly | Geplaatst op 13 maart 2009 om 22:11
Wanneer gaat nu eindelijk de variabele rente omlaag Rabobank ?
anders stap ik op, met mij hoop ik vele andere.Door: Norbert | Geplaatst op 17 maart 2009 om 21:03
Nelly, ik doe mee!Door: Hein | Geplaatst op 25 juni 2009 om 02:09
Ben afgelopen week bij de rabo geweest, wilde een nieuwe hypotheek. Schrok me rot van de offerte die ik kreeg voor geschoteld. absurd. Ben nu aan het uitzoeken hoe ik bij een andere verstrekker van hypotheken terecht kan.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 25725
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |