hypotheek offerte vergelijking


Kamer wil verhoging Nationale Hypotheekgarantie

10.12.2008 - De Tweede Kamer wil dat de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) tijdelijk wordt verhoogd naar 350.000 euro. Op die manier moeten banken ook bij duurdere huizen de zekerheid kunnen krijgen dat de hypotheek wordt terugbetaald, ook als mensen niet langer aan de maandelijkse betaling kunnen voldoen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Op dit moment kan de hypotheekgarantie alleen worden verstrekt voor woningen tot 265.000 euro. Vorige week zei minister Eberhard van der Laan voor Wonen en Wijken dat hij het op dit moment niet nodig vindt om het maximumbedrag voor de NHG te verhogen.

Desondanks stemde de Kamer, inclusief de coalitiepartijen CDA en PvdA, dinsdag in met een voorstel van de VVD.

Het voorstel om het garantiebedrag te verhogen van 265.000 euro tot 350.000 kwam van VVD-Kamerkid Brigitte van der Burg. De Nationale Hypotheekgarantie is een extra zekerheid voor de banken die een hypotheek lening verstrekken. Als iemand zijn hypotheek toch niet meer kan betalen, krijgt de bank alsnog het geld via het Waarborgfonds Eigen Woning. Van der Burg rekent er op dat hypotheekgarantie vanaf volgende maand, of uiterlijk vanaf februari verhoogd kan worden.

De NEPROM, de vereniging van projectontwikkelaars, toonde zich verheugd. De vereniging verwacht dat door de maatregel voortaan ruim 70 procent van alle nieuwbouwkoopwoningen in aanmerking komt voor de hypotheekgarantie.

Auteur: Redactie Hypotheek-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheken, nationale hypotheek garantie (NHG)
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5704
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |