hypotheek offerte vergelijking


Starters hypotheek wordt moeilijker in 2009

22.12.2008 - In het nieuwe jaar wordt het moeilijker voor starters zonder vast arbeidscontract of eigen geld om een hypotheek te krijgen. De financiŽle crisis zorgt ervoor dat banken zo min mogelijk risico willen lopen waardoor minder mensen in aanmerking komen voor een hypotheek, meldt de Nationale HypotheekPas (NHP) maandag op basis van de nieuwe interne acceptatierichtlijnen van banken.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiŽle verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Banken beginnen bij starters, ouderen en mensen met een persoonlijk krediet. Die mogen volgend jaar niet meer tot 125 procent van de executiewaarde lenen. Dat is het hypotheek bedrag dat nodig is om een huis te kunnen kopen. Volgens de NHP kopen starters een groot deel van de aangeboden woningen. "Het wegvallen van deze groep als koper heeft ingrijpende gevolgen voor de woningmarkt."

Hoewel is geopperd om de overdrachtsbelasting te verlagen en de Nationale Hypotheek Garantie te verhogen meent NHP dat niemand meer een huis kan kopen zonder kredietverschaffing. Minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) zou daarom banken moeten dwingen tot kredietverschaffing.

Auteur: Aislin van den Bergh
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheken, Nationale HypotheekPas, starters, starters hypotheek
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (3)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: jana | Geplaatst op 08 januari 2009 om 12:34
moeten ze maar goed doen,de starters zijn wel de toekomst!!daar moet je toch in investeren,geef de hoge heren maar wat minder van die belachelijke bonusen,en dat geld gebruik je voor de starters onze toekomst!!!Door: Brian | Geplaatst op 14 februari 2009 om 15:32
"meent NHP dat niemand meer een huis kan kopen zonder kredietverschaffing. Minister van Financi√ęn Wouter Bos (PvdA) zou daarom banken moeten dwingen tot kredietverschaffing"

Dat is een omgekeerde redenering, je kunt ook zeggen dat je geen huis als starter kunt kopen omdat de prijzen te hoog zijn. Waarom zou je met 125% financiering moeten beginnen? dan start je dus met een 25% achterstand of zijn de huizen 25% te duur?Door: Guido | Geplaatst op 02 maart 2009 om 11:18
Markt is kunstmatige hoog gehouden. Goed voor makelaars, banken. Slecht voor de starters betalen de hoofdprijs. Allerlei kunstgrepen worden toegepast om de prijs hoog te houden; generatiehypotheken, aflossingsvrije hypotheken etc etc. Terug naar de basics: Wat niet kan dat kan niet dus de prijzen moeten omlaag niet jezelf in de problemen met een veels te hoge hypotheek met waarschijnlijk over 5 jaar een hogere hypotheek dan de waarde van je woning.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciŽle of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7366
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |