hypotheek offerte vergelijking


Verkoop woning gaat lang duren in 2009

07.01.2009 - Voor diegene die dit jaar hun woning wilt verkopen, moet rekening houden met een langere wachttijd voordat ze hun woning kunnen verkopen. Het nieuwe jaar 2009 brengt onzekere tijden met zich mee. Woning in de drukke steden hebben hier minder last van overigens. De dalende hypotheekrente kan hier overigens wel verandering in brengen.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Zelfs bij het meest populaire type woningen, rijtjeswoningen, is de kans groot dat de verkoop een jaar duurt. Voor vrijstaande woningen kan de verkoopperiode zelfs twee jaar of meer zijn. Aldus de website Woonnieuws op basis van eigen onderzoek naar het aantal te koop staande woningen in Nederland.

In 2008 is het aantal te koop staande woningen toegenomen met 22 procent tot 188.000. Ook het laatste kwartaal is het aanbod sterk gestegen, terwijl dit kwartaal normaal gesproken juist een afname laat zien.

Opmerkelijk is volgens de site dat ondanks de moeilijke woningmarkt de vraagprijs van woningen nog steeds toeneemt. De vraagprijs ligt nu gemiddeld vier procent hoger dan een jaar terug. De prijs van rijtjeswoningen zou zelfs met negen procent zijn gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Woordvoerder Rob Keijzer: "Verkopers baseren hun vraagprijs op incidentele succesverhalen van anderen. Ze vinden dat als een vergelijkbare woning van een ander duur is verkocht, de eigen woning ook zoveel moet kunnen opleveren."

Auteur: Aislin van den Bergh
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheekrente, koopwoningen, kredietcrisis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6004
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |