hypotheek offerte vergelijking


Variabele hypotheekrente kan veel lager

29.01.2009 - De marge die banken en verzekeraars berekenen bij de variabele hypotheekrente is de afgelopen vijf maanden verdubbeld. Dat stellen een verontwaardigde Consumentenbond en vergelijkingssite Independer.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Minister Bos van Financiën moet regels opstellen om te voorkomen dat banken nog langer het voordeel van renteverlagingen van de ECB in hun eigen zak stoppen,” meent de Consumentenbond.

In augustus 2008 bedroeg de gemiddelde opslag boven op de rente op de geldmarkt (de eenmaands Euriborrente) 1,4%-punt, in november 2008 2,3%-punt en op 20 januari 2009 2,8%-punt. Terwijl de rente van de Europese Centrale Bank in diezelfde periode is gedaald van 4,5% naar 2%. Banken verdienen dus fors op hypotheken en consumenten moeten daar de rekening voor betalen. Een aantal banken kiest ervoor de bestaande klanten uit te melken.

Bron: Overgeld.nl
Tags: consumentenbond, hypotheekrente, nationale hypotheek garantie (NHG)
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Jongen | Geplaatst op 14 mei 2009 om 22:33
De banken dienen inderdaad de marges gelijk te houden. Het is schandalig dat iedere rente verhoging direct wordt doorberekend aan de klant terwijl het voordeel van een rente daling direct in reeds al goedgevulde zakken van de bankdirecteuren verdwijnt. Banken kennen op dit vlak geen enkele schaamte terwijl je juist zou denken dat ze geleerd hebben van gemaakte fouten. Iedere andere ondernemer zou hier niet mee weg komen!Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7965
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verder

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |