hypotheek offerte vergelijking


Hypotheekrenteaftrek weer punt van discussie bij Balkenende

18.02.2009 - Tijdens het kamerdebat afgelopen woensdag over de recessie die nu flink de kop opsteekt door alle commotie, kwam onze Premier Jan Peter Balkenende flink onder vuur te liggen over zijn eerdere uitspraken over de hypotheekrenteaftrek.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De oppositie wilde weten of de fiscale aftrekpost nou wel of niet ter discussie kan staan de komende weken.

''Het kan besproken worden, maar dat is iets anders dan dat het ter discussie staat'', zei Balkenende. Wat hem betreft ligt alles de komende tijd op tafel als het kabinet op basis van een inventarisatie van topambtenaren beslist over crisismaatregelen.

''Alles is bespreekbaar, maar dat zegt niets over de uitkomst'', aldus de premier.

 

Opties

Anderhalve week geleden had Balkenende nog verklaard dat wat hem betreft niet getornd wordt aan de hypotheekrenteaftrek.

De vicepremiers Wouter Bos en André Rouvoet waren daar onaangenaam verrast over en herhaalden dat alle opties op tafel liggen.

 

Rutte

VVD-fractievoorzitter Mark Rutte kan naar eigen zeggen niet begrijpen dat de minister-president ook vandaag geen einde wil maken aan de onzekerheid over de hypotheekrenteaftrek.

"En dat terwijl hij zelf eerder heeft aangegeven dat beperking van de hypotheekrenteaftrek grote schade toebrengt aan de huizenmarkt, en de economische situatie nog verder zal doen verslechteren", aldus Rutte.

Auteur: Anton de Groot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: aftrekken hypotheekrente, hypotheek, hypotheekrenteaftrek, kredietcrisis
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (2)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Johan | Geplaatst op 19 februari 2009 om 16:41
Ik kan me niet voorstellen dat de hypotheekrente in zijn geheel zal worden afgeschaft. Ik schat dat dan 80% van de huizenbezitters die in de afgelopen 5 jaar hun eerste huis kochten dan een probleem hebben, zij zijn allen afhankelijk van hun voorlopige teruggave per maand om rond te komen. Dat zal m.i. niet gebeuren. Wat wel zou kunnen is de linkse methode: alleen de hogere hypotheken aanpakken. Hierbij zal de aftrek beperkt zijn tot een maximale hypotheekhoogte. Laat de rijkeren maar bloeden zullen we maar zeggen.

Ach we gaan het zien in maart.....Door: Dirk | Geplaatst op 04 juni 2010 om 11:54
Als de aftrek hypotheekrente wordt afgeschaft zal ook de successierechten sterk verminderd moeten worden. Immers de succesierechten liggen tussen de 20 en 40%. Hiermee krijgt de staat de aftrek hypotheekrente dubbel en dwars weer terug. Dit kom ik in geen enkele discussie tegen. Vergeleken wordt met andere europese landen waar geen hypotheekrente aftrek plaatsvindt. Maar hier hebben erven al een startkapitaal voor de aankoop van een woning dmv erven van oma/opa waarop minder dan 10% successierechten worden betaald. Hierdoor hebben ze veel minder hypotheek en dus geen aftrek nodigZelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7103
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |