hypotheek offerte vergelijking


Krediethypotheek Florius verbeterd

10.03.2009 - Hypotheekverstrekker Florius (voorheen Bouwfonds Hypotheken) heeft al langer een zogenaamde krediethypotheek in haar assortiment. De voorwaarden hiervan zijn nu verbeterd, waardoor het afsluiten ervan nog wat voordeliger kan.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Een krediethypotheek is in feite een doorlopend krediet met je woning als onderpand. Net als bij een doorlopend krediet is de rente variabel en kun je flexibel opnemen en aflossen - wanneer je maar wilt. Daarmee is het in sommige situaties een prima onderdeel van een hypotheekconstructie. Als je bijvoorbeeld overweegt om in de wat verdere toekomst een verbouwing te laten uitvoeren maar tegen die tijd niet de moeite en kosten van het afsluiten van een nieuwe hypotheek wilt nemen.

Bij de Krediethypotheek van Florius was het echter tot nu toe zo dat het rentepercentage voor de totale hypotheek bepaald werd op basis van de vastgestelde limiet. Dus stel dat je een vaste hypotheek opneemt van € 200.000 en daarbij een Krediethypotheek vastlegt met een limiet van € 100.000 bij een executiewaarde van € 275.000, dan is de totale verstrekking boven de 100% van de executiewaarde. De hypotheekrente die je betaalt heeft dan de maximale opslag. Neem je echter maar € 25.000 van die limiet opneemt, dan is de werkelijke verstrekking eigenlijk € 225.000. Ruim onder de 100% van de executiewaarde - waarmee de rente lager zou moeten zijn.

Vanaf nu kijkt Florius dus naar de werkelijke verstrekking en niet meer naar de limiet bij het bepalen van de rente. Dat kan aardig verschil maken. Wat natuurlijk niet betekent dat je dan nu maar altijd de maximaal mogelijke limiet moet gaan vastleggen. Je betaalt immers wel kosten die gerelateerd zijn aan de lmiet.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: florius, hypotheek, Krediethypotheek
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Rob | Geplaatst op 19 maart 2009 om 20:46
Zijn nogal star niet flexibel en denken in het geheel niet mee met klant.Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 8044
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |