hypotheek offerte vergelijking


Huizenmarkt bron van zorg

12.03.2009 - De verkoop van huizen is waanzinnig ingestort. Ten opzichte van vorig jaar zijn in de eerste twee maanden van 2009 maar liefst 60 tot 70% minder nieuwbouwwoningen verkocht, en 40 tot 50% minder bestaande woningen. Dat kan geen verrassing zijn: er is een continue stroom van berichten over lang te koop staande woningen. De huizenmarkt is simpelweg ingestort... en wat nu?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Al maanden wordt er door allerlei partijen van alles voorgesteld om de woningmarkt weer op gang te krijgen. Verhoging van de NHG-grens, verlaging van de overdrachtsbelasting, tijdelijk verhuren makkelijker maken. In de praktijk gebeurt er eigenlijk niets.

De vraag is ook of deze maatregelen wel zouden helpen. Mensen durven in de huidige situatie de stap om een woning aan te schaffen niet erg aan. Want stel nou dat je werkloos raakt? Bovendien zijn er de nodige mensen die wel willen kopen, maar dan wel eerst hun huidige woning verkocht willen hebben. Het risico om erg lang met twee woningen en bijbehorende dubbele maandlasten te zitten lopen ze liever niet. Heel begrijpelijk: je weet in de huidige markt immers niet hoe lang het duurt voordat je een koper voor je woning vindt.

Er zijn daarom zelfs projectontwikkelaars die de huidige woning van je kopen als je een nieuwbouwwoning koopt. En ook woningcorporaties hebben plannen om huizen in de lagere prijsklasse te gaan opkopen.

Met de daling van het prijsniveau van de woningen valt het nog mee tot nu toe. Of tegen - als je het vanuit de ogen van een starter bekijkt. Misschien moet de woningmarkt ook gewoon wel even goed uitzieken. De lucht uit de bel laten lopen, huizenprijzen echt omlaag waardoor woningen betaalbaarder worden en weer te financieren zijn zonder enorme risico's. Zou de regering er ook zo over denken? Wordt er daarom eigenlijk niets gedaan om de woningmarkt te ondersteunen?

Auteur: Aislin van den Bergh
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizen amsterdam, huizenmarkt, huizenprijs, nationale hypotheek garantie (NHG)
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4542
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verder

Verlengen hogere NHG-grens?

Vorig jaar zomer werd de maximale koopsom van een woning, om in aanmerking te komen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) na veel wikken en wegen eindelijk verhoogd. Tijdelijk, aangezien het bedoeld was als middel om de tobbende woningmarkt uit het slop te trekken.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |