hypotheek offerte vergelijking


Lage variabele rente, wanneer kunnen wij eindelijk profiteren?

15.03.2009 - Hypotheekverstrekkers, vooral de banken, houden hun variabele rente kunstmatig hoog voor huisbezitters. Consumenten kunnen op deze wijze niet profiteren van de lage rente van dit moment, dit werd geconstateerd door de Nationele Hypotheek Pas(NHP).

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Verschillende banken trekken zich terug hun hypotheek aanbiedingen, elke bank heeft weer een andere reden. Dit werd besproken in de Telegraaf afgelopen week. Normaal werkt het zo, banken stellen hun variabele hypotheek rentetarieven op Euribor plus ongeveer 1%. Euribor is het tarief dat de ene aan de andere bank doorberekent voor leningen van bijvoorbeeld één maand.

Deze rentetarieven wordt door vrijwel geen een bank zo berekend. Simpelweg omdat banken er bij dat tarief bij inschieten, verklaart een woordvoerster van ING, wijzend op de fors toegenomen kosten voor banken om zelf geld aan te trekken – de fundingkosten.

Variable hypotheekrente

Een van de weinige hypotheekverstrekkers die dit nog wel deels aanbied is de ING Bank, deze berekent nog wel een vaste opslag van 1%, maar dan voor maximaal de helft van de totale hypotheeksom. Zwitserleven, een SNS dochter, haalde deze week het driemaands variabele hypotheekrentetarief voor een tal van hypotheek producten van de markt. Een verklaring hiervan kwam van NIBC, dit is de geldverstrekker, die de marktomstandigheden als reden aanvoert om het rentetarief van de markt te halen.

Goedkope hypotheek

Volgens de directeur van de Hypotheker, Bas Millenaar, wordt de terughoudendheid van deze geldverstrekkers na de financiele crisis een ware winstgevendheids toestand. Wanneer de malaise voorbij is, schieten de winsten omhoog, omdat ze goedkoper geld kunnen inlenen. Aan consumenten wordt daardoor ook het advies gegeven, hou de hypotheekrente in de gaten en stap in wanneer de hypotheek rentetarieven het laagst zijn, zodat u een goedkope hypotheek voor een lang termijn kan krijgen.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheekrente, hypotheekrentetarieven, ing bank, rentetarieven, zwitserleven
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Bep | Geplaatst op 20 maart 2009 om 13:37
Is het verstandig om nu eerst variabele rente te nemen (gekoppeld aan euribor 2,84%), te wachten wat de rente doet... Hopen dat hij gaat zakken en dan de rente voor 10 jaar vast zetten? Heeft iemand hier ervaring/ verstand van? Wat zou jij doen?Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7518
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |