hypotheek offerte vergelijking


Aandacht voor koopsubsidie

26.03.2009 - Het schijnt dat starters veel te vaak niet op de hoogte zijn van het bestaan van de Koopsubsidie en daardoor geld laten liggen bij de aankoop van een woning.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Koopsubsidie is specifiek bedoeld voor starters. Gezien de maximale koopsom om in aanmerking te komen (€ 163.625 in 2009) komt het er in de praktijk op neer dat alleen alleen starters die beginnen met een klein appartementje er gebruik van maken. Meer krijg je immers niet voor dat geld. De hypotheek die je nodig hebt mag dit jaar niet meer zijn dan € 176.715.

Mochten de huizenprijzen echt gaan dalen, dan komt het voordeel van de Koopsubsidie ook voor meer mensen in beeld. Maar dan moeten ze wel weten dat het bestaat. Hypotheekadviseurs blijken er in de praktijk weinig vanaf te weten en er dus ook vaak niet aan te denken in een gesprek. Dat is niet vreemd of schandalig - het is hartstikke logisch. Veel adviseurs hebben immers zelden te maken met kopers in bovengenoemde prijsklasse.

De Koopsubsidie wordt vormgegeven door een maandelijkse bijdrage aan de woningeigenaar. Daarmee wordt de aankoop van een woning met een laag of gemiddeld inkomen eerder haalbaar. Voor detailinformatie, inclusief een berekening van jouw mogelijkheden, kun je het beste de site van Senternovem raadplegen.

Het budget dat Senternovem heeft voor het verstrekken van Koopsubsidies is niet onbeperkt. Het kan dus op raken als heel veel mensen er gebruik van maken. Of er nog budget beschikbaar is kun je op de site zien.

Overigens zijn er vorig jaar problemen geweest in de verwerking van aanvragen voor Koopsubsidies. Niet-tijdige verwerking van de aanvraag kan grote problemen opleveren, bijvoorbeeld dat de koop erdoor moet worden afgeblazen. Je wilt immers wel voor het verlopen van de ontbindende voorwaarden zekerheid over het rondkomen van je financiering. Als je daarvoor afhankelijk bent van de Koopsubsidie neem je het zekere voor het onzekere en laat je de koop ontbinden. Waarbij er als het even tegenzit al een andere woning gevonden is tegen de tijd dat de boel wel in orde blijkt. Maar goed, men zegt dat die problemen verleden tijd zijn en dat een aanvraag binnen twee weken verwerkt wordt.

 

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, Koopsubsidie, koopwoningen
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4622
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Nieuwe nieuwbouwgaranties

Tot voor kort was er een - inmiddels goed bekende - garantieregeling voor nieuwbouwwoningen: de GIW-garantie. Waarom die garantie precies moest verdwijnen is niet bepaald duidelijk. En nu? Nu zijn er nieuwe garanties voor in de plaats gekomen.

Lees verder

Hoe verjaag je scheefwoners?

Scheefwonen is een steeds groter wordend probleem in Nederland. Mensen die tegen een laag huurtje wonen, inmiddels een riant inkomen hebben - maar toch niet uit hun goedkope huurwoning vertrekken. Lastig voor de doorstroming. Wat te doen?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |