hypotheek offerte vergelijking


Geen crisismaatregelen voor huizenmarkt

31.03.2009 - De vorige week door het kabinet gepresenteerde crisismaatregelen bieden op geen enkele manier ondersteuning voor de huizenmarkt. Natuurlijk zijn erg veel partijen hierover behoorlijk teleurgesteld.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De NVM is één van de vele clubs die bij de politiek hebben aangedrongen op maatregelen om de woningmarkt op gang te helpen. Deze is immers behoorlijk gestagneerd. In de praktijk zijn die maatregelen uitgebleven. De NHG-grens lijkt toch echt niet te worden verhoogd (van € 265.000 naar € 350.000), de overdrachtsbelasting van 6% niet verlaagd, geen hogere belastingvrije verhuispremie (van € 5.400 naar € 25.000). Niets van dat alles.

Misschien dat de volharding in het niet-nemen van maatregelen de huizenmarkt weer op gang krijgt? Dat zou zo kunnen zijn als mensen de laatste maanden hebben gewacht met het kopen van een huis omdat ze verwachtten dat er ingrijpende veranderingen zouden gaan plaatsvinden. Dan doelen we niet op een echte verlaging van de huizenprijzen, maar bijvoorbeeld op die NHG-grens of die overdrachtsbelasting.

Niemand vindt het leuk om een aankoop te doen en er een week later achter te komen dat hetzelfde product nu voor veel minder geld te krijgen is. Bij dezelfde winkel. De speculaties over maatregelen zouden er dan ook voor gezorgd kunnen hebben dat mensen maar gewoon even 'in de wachtkamer' bleven zitten. Om te zien wat er ging gebeuren.

Nu blijkt er niets te gebeuren. Tijd om uit de wachtkamer te komen dus. Of zou het wachten op maatregelen toch niet de stroop in de woningmarkt zijn? Wij zijn er redelijk van overtuigd dat het niets anders is dan angst, of voorzichtigheid. DIe neem je niet weg door het nemen van financiële maatregelen. De enige manier om daar vanaf te komen is vertrouwen. Dat mensen vertrouwen hebben in hun eigen financiële toekomst vooral. En dat kan op het moment nog wel even duren.

Auteur: Anton de Groot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, hypotheek, nationale hypotheek garantie (NHG)
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4775
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |