hypotheek offerte vergelijking


Meer klachten over hypotheken

07.04.2009 - De financiële sector heeft al sinds enige tijd één centraal klachteninstituut: het Kifid. Dit Kifid heeft nu aangegeven dat het over de eerste drie maanden van 2009 20% tot 25% meer klachten over hypotheken heeft ontvangen dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Het is op zich wel vreemd dat het Kifid in haar cijfers niet specifieker is. Tussen de twintig en vijfentwintig procent... hoe moeilijk kan het zijn om het exact aan te geven? Maar goed, dat is op zich niet zo belangrijk. Het gaat erom dat er opvallend meer klachten over hypotheken zijn ontvangen. Overigens was de stijging bij beleggingsproducten nog veel groter: 66%.

Waar zullen die hypotheekklachten vandaan komen? Onze inschatting is dat ze vaak te maken zullen hebben met de variabele hypotheekrente. Daarover is de laatste maanden immers behoorlijk veel commotie - en volkomen terecht. Het is begrijpelijk dat mensen met een hypotheek met variabele rente zich bekocht voelen als ze op dit moment nog steeds een tarief van 5% moeten betalen.

Kunnen we nog andere klachtenoorzaken bedenken? Misschien in de verstrekking, dat banken in bepaalde gevallen strenger oordelen dan voorheen. Daar kun je als consument natuurlijk tegenaan lopen wanneer je al een tijd bezig bent met de overweging om een huis te kopen. Dat je heel verstandig bent geweest en je eerst hebt laten voorrekenen hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Heb je het huis gevonden dat binnen het toen genoemde budget valt, blijkt het voorgespiegelde bedrag aan hypotheek niet meer haalbaar. Niet doordat je minder bent gaan verdienen, ook niet door een hoger rentepercentage, maar door aanscherping van de acceptatie.

Het Kifid heeft het in ieder geval maar druk met al die klachten. Zodanig, dat ze stellen dat de organisatie 'beter op de rails gezet moet worden'.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheekklachten, hypotheekrente, hypotheken, Kifid, klachten
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (2)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: P.Vogel | Geplaatst op 01 december 2009 om 22:55
31 december loopt mijn rentevaste periode af en volgens de ING adviseur zouden wij ruim voor het aflopen een nieuwe aanbieding ontvangen.
Ik krijg deze nieuwe aanbieding op 1 december binnen.
Ik ben reeds 2 maanden bezig om van andere banken een nieuwe aanbieding te ontvangen,maar krijg geen acceptatie voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek.
De aanbieding die ING maakt ligt 1,5% hoger dan mijn huidige rente.
Ik moet nu dus ruim € 400 per maand meer gaan betalen.
Heb ik hier te maken met Oplichting?Door: P.Juffermans | Geplaatst op 18 februari 2011 om 15:39
Tijdens afsluiten Hypotheek ook gelijk een inboedel en opstalverzekering in pakket samen aangegaan. Hypotheek is voor 5 jaar aangegaan en ook het verzekeringspakket. Na 5 jaar wordt het geheel automatisch 5 jaar verlengd. Hier komt de adder...wanneer je het huis verkoopt, koop je de hypotheek af en vervalt ook de opstal (omdat je het huis verkocht hebt).
Helaas zul je nog wel het restant van die 5 jaar verzekering van je inboedel moeten doorbetalen (ook al heb je een nieuwe afgesloten, omdat je verhuisd bent). Zou het niet netjes zijn om dit ook gewoon 1 jaar automatisch te verlengen Hypotheekvisie????Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 8268
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |