hypotheek offerte vergelijking


Kopers stellen beslissing voor aanschaf van huis verder uit.

08.04.2009 - Er zijn verschillende berichten vanuit de huizenmarkt dat kopers de aankoop van een huis nog langer uitstellen vanwege alle onzekerheden op dit moment in de markt dit is ruim 25 procent. Volgens de woonidex van VBO makelaars zal 15% van de kopers hun beslissing voor de aanschaf verder uitstellen, dit omdat zij nog een verdere daling in de huizenprijzen verwachten.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De verwachtingen bij de verkopers op de woningmarkt zijn dan ook laag gestemd. Dit is in lijn met de cijfers van NVM makelaarsorganisatie die meldt dat het aantal transacties in een jaar tijd met 33% is gedaald en de verkoopsprijs gemiddeld met 2,5% is gedaald in het laatste kwartaal van 2008. Geen goede berichten dus voor de verkopers op de woningmarkt.

Niet alleen de huizenverkopers voelen de druk in de markt ook de makelaars staan onder druk en zien de marges zakken. Ook vindt er hevige concurrentie plaats en besluiten huizenverkopers over de boeg te gaan voor makelaars met goedkope internetbemiddeling of besluiten om zelf hun huis te verkopen. Hierdoor is ruim 25% van de makelaars volgens de NVM in de problemen gekomen en dreigt het voorbestaan van hun onderneming. Toch raadt de directeur Hans van der Ploeg van VBO-makelaars hun leden af verder te zakken met hun prijs en mee te gaan met de neerwaartste trend in markt, de makelaars rekenen immers een werkelijke prijs voor de diensten die zij aanbieden.

 

Auteur: Aislin van den Bergh
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenmarkt, huizenprijs, huren, Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM)
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3503
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Hypotheekrenteaftrek en de standpunten van de politieke partijen

Alle politieke partijen hebben al hun speerpunten in het partijprogramma samengevat en zijn nu onderling met elkaar in debat. Wie er straks als sterkste uit de bus komt, mag in ieder geval zijn borst nat maken wat betreft het onderwerp: hypotheekrenteaftrek.

Lees verder

Jan Modaal tussen wal en schip?

Goedkope huurwoningen zijn binnenkort niet meer bereikbaar voor mensen met een modaal inkomen. De Europese Commissie stelt dat zij niet meer mogen huren via een woningcorporatie, maar de vrije huurmarkt op moeten. Of een woning kopen.

Lees verder



Copyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |