hypotheek offerte vergelijking


Lange hypotheekrente omhoog bij ING

10.04.2009 - ING heeft vandaag haar hypotheekrente verhoogd. Niet over de hele linie, maar alleen de lange rentevastperiodes: 15 jaar vast met 0,1% en 20 jaar vast met 0,2%. Wordt dit een trend?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De woordvoerder van ING stelt dat de verhoging van de lange hypotheekrente te maken heeft met de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt. Nu is ING doorgaans niet de eerste met dit soort rentewijzigingen, dat maakt ons nieuwsgierig. Het kan natuurlijk goed zo zijn dat de kapitaalmarktrente aan het stijgen is. Dat zullen we dan vanzelf wel merken, andere hypotheekaanbieders volgen dan ongetwijfeld binnenkort met renteverhogingen voor de langere termijnen.

Zou het ook kunnen dat het verhogen van de lange termijnrente een slim inspelen is op de behoefte van mensen aan zekerheid in de huidige tijd? Waardoor ze bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek toch de hypotheekrente wel voor 15 of 20 jaar vast willen zetten? Misschien dat er zelfs een zoektocht naar zekerheid is onder de mensen met korte rentevastperiodes, die daarom hun rente langer gaan vastzetten?

Een andere mogelijke verklaring is dat ING toch ergens de marge vandaan moet halen. Op de variabele hypotheekrente verdienen ze bijna niets op het moment, omdat hun rentebeleid zo gunstig is voor de klant. De vaste opslag op het Euribor-tarief is bij nagenoeg iedere bank inmiddels verhoogd, bij ING niet. Vast en zeker niet uit klantlievendheid - eerder omdat ze een wijzigingsrecht niet in de voorwaarden hebben opgenomen.

Het gebrek aan marge op de variabele hypotheken moet toch ergens goedgemaakt worden? Bijvoorbeeld in de lange rentevastperiodes... Ach, wie weet slaat het nergens op en komen er de komende dagen rentewijzigingen door van alle hypotheekverstrekkers. We wachten het rustig af.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: hypotheek, hypotheekrente, ing bank, variabele hypotheekrente
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5421
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |