hypotheek offerte vergelijking


Radar springt op DSB hypotheken

14.04.2009 - Bij veel hypotheekadviseurs is de manier waarop DSB Bank haar hypotheken aan de man brengt al tijden een doorn in het oog. Opvallend was dat een consumentenprogramma als Tros Radar er nooit aandacht aan besteedde.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Gisteravond kwam daar verandering in: er werd een uitgebreid item uitgezonden over de hypotheekverstrekking van DSB Bank. Daarin kwamen twee gezinnen aan het woord die diepzeediep in de hypotheekschuld zitten bij DSB. Een hypotheekschuld die veel hoger is dan de waarde van hun woning. Hoe dat kan?

DSB Bank heeft er geen problemen mee om een veel hogere hypotheek te verstrekken dan de waarde van de woning. Als in die hypotheek tenminste een fors aantal koopsommen voor verzekeringen is opgenomen. Aan die verzekeringen verdient zo'n club zo gruwelijk veel geld dat het netjes adviseren naar de klant dan ondergeschikt is.

Verzekeringen tegen koopsom, daar moet je gewoon ontzettend mee uitkijken. Helemaal als je die koopsom gaat meefinancieren in je hypotheek. Immers, de rente over dat stuk van je hypotheek is dan niet fiscaal aftrekbaar. En omdat je alle premies al vooruit hebt betaald door middel van een koopsom, kom je er ook niet meer vanaf.

Onlangs is de AFM al een onderzoek gestart naar de hypotheekadviezen van de DSB Bank. Nu springt Antoinette Hertzenberg van Radar er ook bovenop. Hopelijk komt er nu een eind aan die nare praktijken. Al stelde Hans van Goor van DSB in het programma dat ze al geen verzekeringen tegen koopsom meer verkopen... en ook geen zaken meer doen met de verzekeringsclubs die 80% van de koopsom aan provisie uitbetalen. Zouden ze hun leven gebeterd hebben, of is dat verhaal alleen maar schone schijn?

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: consumentenprogramma Radar, DSB Bank, hypotheek
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (9)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: een gast | Geplaatst op 27 april 2009 om 17:22
Beste mensen,
een maand geleden,juist nadat het programma in tros radar was geweest,welk mij is ontgaan heb ik een voorlopig contract ondertekend voor een hypotheek bij de DSB.
Daarbij natuurlijk de bijbehorende koopsompolissen van E 24.000,-
Wanneer ik deze niet wil dan gaat de afgesproken rente omhoog en ben ik duurder uit dus.
Een maandpremie is hierbij ook behoorlijk hoog. Ik ben verder goed verzekerd dus heb helemaal geen extra verzekering nogig.
Het mooie vieze verhaal van die meneer van Goor van die scheringa bank is dus mooi uit z'n duim gezogen,omdat de hypotheek na deze uitzending is afgesloten.
Ik heb momenteel een hypotheek van 195.000,- en een aflossingsvrij krediet van 45.000,- (2e hyp bij mijn bank wordt moeilijk door het ontbreken van een intentieverklaring van mijn vrouw)
De waarde van mijn huis is in de vrije verkoop E 220,- ,wanneer ik een hypotheek bij deze geldwolven zou afsluiten zou ik uitkomen op een hypotheek van 280.000,- met een rente van 5 jaar vast.
Over 5 jaar kunnen zij de rente gaan bepalen omdat er geen concurentie op de markt meer is en ik aangewezen ben op alleen de DSB bank.
Hoe is dit in Nederland in godsnaam mogelijk en waarom kunnen deze viezerikken gewoon hun gang blijven gaan en gezinnen met kinderen financieel compleet ruineren met geraffineerde verkooppraatjes.
Laat het AFM koopsompolissen met enorme bedragen verbieden i.p.v.wat zojuist is voorgesteld door het AFM het afschaffen van een hypotheek tot 125%.
Met zo' n maatregel weet je zeker dat de woningmarkt instort.
Hopelijk worden dit soort praktijken van de DSB bank aangepakt,want het gaat tenslotte niet om 50 eurocent.

groet van een gast.


Door: Luc | Geplaatst op 04 mei 2009 om 16:13
quote:
"en ook geen zaken meer doen met de verzekeringsclubs die 80% van de koopsom aan provisie uitbetalen."

Waarschijnlijk zijn die verzekeringsclubs ook weer van Scheringa. Die man heeft zo ontzettend veel bedrijfjes, die producten aan elkaar verkopen en polissen bij elkaar onderbrengen. Ik heb het wel eens heel dichtbij mogen uitzoeken, ik kwam er amper uit. Voor 2 producten zat je aan VIJF bedrijven vast. Je moest gewoon financieel expert zijn om de constructies te begrijpen. En daar maakt hij ontzettend handig gebruik van. En nu pretendeert hij een fatsoenlijke bank te hebben. Nou, ik kan je uit de eerste hand vertellen, dat geld waar hij nu bankiertje mee speelt, heeft heel veel mensen kapot gemaakt. Voor mij noooit DSB, lenen.nl, enz. enz. al gaf hij geld gratis weg!!!!!Door: pascal Ton | Geplaatst op 18 mei 2009 om 21:00
Beste Mensen,

Voor ons alweer een tijd geleden maar als ik Dsb hoor en Scheringa krijg ik spontaan braak nijgingen.
Ooit een hypotheek gehad van 56000 gulden maar we moesten 17000 euro overlijdensrisico verzekering betalen.
We hadden dus een schuld van 73000 gulden terwijl tegen ons was gezegd 56000 gulden
We zijn er gewoon met open ogen ingetrapt maar dat geldt voor heel veel mensen.

Vriendelijke groeten
Pascal Ton.Door: ruud | Geplaatst op 20 mei 2009 om 04:44
geen hypotheek afsluiten bij DSB!. 4 jaar geleden tweede hypotheek afgesloten. 70000 inclusief allerlij verzekeringen. maandlasten 1e jaar 170 euro p/m. nu betaal ik 470 euro per maand! Zit diep diep diep in de problemen en kom er niet meer uit. Mensen kijk uit voor je je handtekening zetDoor: oosterholt | Geplaatst op 25 mei 2009 om 21:11
Opnieuw DSB in Radar.
Aan de kop van die Van Goor (toepasselijke naam) kun je zien dat hij niet deugt. Zit natuurlijk met Dirk in dezelfde Kerk (geref.Vrijgemaakt, art.31). Daar zul je die zaken wel leren.
Nu weten we ook hoe die dure speeltjes van Dirk worden betaald.
Over de rug van arme mensen, die er worden ingeluisd met onnodige polissen.
Nooit meer zaken doen met DSB dus.
Er zijn heus wel fatsoenlijke Banken.
Ook gelezen dat Dirk en Hans de Raad van Bestuur vormen??? Twee man dus.
Dat is net als dat land dat aan de bondgenoot laat weten; onze luchtmacht komt vandaag niet ik actie, want de piloot is ziek.
Wij kotsen van Scheringa cons.Door: DSBVERDRIET | Geplaatst op 29 mei 2009 om 02:55
Dirk Scheringa pakt minstens €10 miljoen als ik dit lees Dhr Scheringa dan word ik nog verdrietiger.Ik zou het u gegund hebben, zelfs van harte als U eerlijke zaken had gedaan en transparante informatie had gegeven over de verschillende leningen en hypotheekproducten. Maar beseft u wel wat u DSB bank en verschillende dochterondernemingen ons heeft aangedaan? Of wist u het niet wat er gebeurde binnen u eigen bedrijf?
Ik ben een van de gedupeerde die in U oplichtingpraktijken (kan het niet anders zeggen) zijn getrapt en wordt financieel/ geestelijk kapotgemaakt. Leest U even goed mee.
Als U adviseurs goede en eerlijke informatie hadden verstrekt, was er nu niets aan de hand geweest. U had kunnen genieten van die 10 miljoen en wij hadden bij een vertrouwde bank gezeten ipv een corrupte bende die over lijken gaat.
Ik ben DOOD meer waard dan levend door die verplichte koopsompolissen.
Uw bank deed wel degelijk aan koppelverkoop, ook al beweerd u anders.
Beloftes gemaakt die niet uitkomen, maar een doem scenario blijken te zijn.
DK met alsmaar maandelijkse stijgende rentes wat niet was verteld en net zolang dat je een soort mes op je keel voelt snijden.
De DK werd niet afgelost, de schuld steeg en steeg maandelijks.
Hollands welvaren polissen/Cardif woon plan met flinke verborgen kosten. De adviseur werd er rijker van dan wij als klant(kan zowel doorgaan).De polissen blijken niets waard te zijn. Ik zit met 50.000 euro’s extra schuld aan al die koopsompolissen.
Zou hiermee alles afgelost hebben na verloop van tijd. Wat blijkt het is niets waard en blijf met een fikse restschuld zitten. Verzekeringen in de maag gesplitst die dalende zijn, er werd verteld dat deze gelijkblijvend zijn.
Qua belasting informatie leugens verstrekt.
Mijn hypotheek/schuld is zo hoog t.a.v. mijn waarde huis, blijkt een Amerikaans tafereel te worden een zogenaamde subprime hypotheek.
Heb veel vernomen van ex werknemers van U bank en het liegt er niet om wat U bank al die jaren heeft geflikt. Hoe ze zijn getraind op de DSB academie om mensen te bedriegen en leugens te vertellen. En zelfs getraind hoe klanten te negeren met klachten.
Hoe kunt u rustig slapen als ex politieagent terwijl hele gezinnen nachtmerries hebben en zelfs te maken krijgen met u eigen incassobureau inspectrum.
Begrijp me goed snap best dat u ook moet verdienen en niets mis met rentes, maar wat U bank deed was buiten proportioneel buitensporig misdadig.
Mij zult u niet vangen via een incassobureau, ik voldoe netjes mijn verplichtingen, maar werk me wel helemaal kapot om maar aan mijn verplichtingen te kunnen voldoen.
Ook weet ik mijn verantwoordelijkheid er wel vanuit gaande dat het een eerlijk product was niets blijkt minder waar.
Mij heeft u gevangen in U web van bedrog, ik kan geen kant meer op!
Mocht u toch nog een sprankje gevoel en eventueel een hart hebben dan verzoek ik U vriendelijk geef gewoon toe dat U flink fout heeft gehandeld.
Maak een groots gebaar naar alle gedupeerden en zorg in samenspraak met hypotheekleed dat er snel een oplossing komt voor iedereen die nu in de ellende zit.

Door: Harry | Geplaatst op 18 juni 2009 om 12:28
Na algehele aflossing van mijn DB hypotheken weigren zij mij terugbetaling van de destijds afgesloten overlijdensrisicoverzekeringen.
Dit uiteraard naar rato van de nog niet verschenen termijnen.
Kan dit zo maar?Door: Martin | Geplaatst op 12 augustus 2009 om 17:03
Kijk maar eens op www.dsbramp.nl..Door: Jaap | Geplaatst op 08 september 2009 om 08:49
Hallo "een gast", hoe dom kun je zijn om hier in te trappen na alle berichtgevingen over DSB? Eigen schult dikke bult, moet je maar lezen.

gr.
JaapZelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 9243
Er zijn 3 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |