hypotheek offerte vergelijking


Daten met je hypotheek

16.04.2009 - Voor een hypotheek moet je bij een bank zijn, of een verzekeraar. Maar wist je dat je ook een hypotheek kunt afsluiten bij je buurman?

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

Iedereen die dat wil kan aan een ander een lening verstrekken met hypothecaire zekerheid. Dus heb jij geld nodig om een huis te financieren en heeft een ander veel geld over om te investeren? Waarom zouden jullie dan niet samen een hypotheek regelen, zonder dat er een bank tussenzit?

Natuurlijk kan die investeerder geld op een spaarrekening bij een bank zetten. Waarna die bank het geld weer uitleent aan degene die een hypotheek nodig heeft. Met een marge natuurlijk, want de bank is geen filantropische instelling.

Onlangs is makelaarssite Livy.nl met een nieuw initiatief gekomen: HypoDate.nl. In feite is het niets anders dan het met elkaar in contact brengen van mensen die geld te investeren hebben met mensen die een hypotheek nodig hebben. Daarvoor moeten wel kosten betaald worden. Verder komen er natuurlijk nog andere kosten bij, zoals die voor de notaris.

Is het zo simpel? Dat lijkt ons niet: er is meestal wel een financieel adviseur nodig om de boel te begeleiden en in te richten. Die zal ook kosten in rekening brengen. Bovendien vragen wij ons af welke groep aangetrokken zal worden door dit systeem. Mensen die de hypotheek elders niet kunnen krijgen? BKR-problemen, onregelmatige inkomens... geen tegenpartijen waar een investeerder op zit te wachten. Of zal het rentetarief lager liggen dan je bij de bank voor een hypotheek moet betalen? Dan is het maar de vraag of het voor de investeerder wel zo lucratief is.

Zekerheid, dat is wel een aspect. De investeerder krijgt in ruil voor zijn geldbedrag niet alleen rente. Hij heeft immers ook de hypothecaire zekerheid. Blijkt de tegenpartij niet in staat om aan zijn verplichtingen te voldoen, dan kan de woning verkocht worden. Is dat meer zekerheid dan banken met het depositogarantiestelsel bieden?

Wij zijn bijzonder benieuwd naar de toekomst van HypoDate.nl. Kijken of het een langer leven beschoren is dan Boober.nl, waar particulieren elkaar geld konden uitlenen. Alleen zonder hypothecaire zekerheid.

Auteur: Anneke Ranzato-Versloot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: adviseurs, financieren hypotheek, hypodate, hypotheek
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 5144
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verder

Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Afgelopen dinsdag kwam Scheltema eindelijk met zijn rapport over de gang van zaken rondom de DSB Bank. Met als belangrijkste conclusie: DSB Bank had nooit een bankvergunning mogen krijgen.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |