hypotheek offerte vergelijking


Variable hypotheekrente ING daalt verder..

16.04.2009 - Iedereen met een variabele hypotheek bij de ING of voorheen de Postbank kan zichzelf complimenteren met de keuze voor deze hypotheek. De variabele rente voor Mei, is naar 1,99% gezakt, een dieptepunt in de rentestand van de Euribor. Dit gecombineerd met het voordeel dat een variabele hypotheek op de lange termijn een goedkoper alternatief biedt dan een hypotheek met een vast rentepercentage zet deze hypotheek in een gunstig daglicht.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De variabele rente die in rekening wordt gebracht aan klanten is rechtstreeks gekoppeld aan het Euribor tarief. Dit tarief wordt gebruikt door banken als indicatie voor de rente, waarvoor banken bij andere banken lenen. Doordat dit rentepercentage in de afgelopen tijd sterk is gedaald, is ook de rente voor de variabele hypotheek van de ING gedaald.

De ING gebruikt voor de vaststelling van de variabele rente gebruik van de 1 maands Euribor op de 15de van de maand, dit vermeedert met een opslag van 1% betekent het percentage voor de komende maand. Doordat de Euribor vandaag gedaald is naar 1,99% heeft dit een gunstig effect op de tarieven van de variabele hypotheek bij de ING. Een half jaar geleden bedroeg de rente nog 5,2%.

Sommige klanten van ING bank profiteren zelfs van een opslagpercentage van 0,80%, bij een hypotheek die 75% of minder bedraagt dan de executiewaarde. Voor deze klanten houdt deze daling in dat de rente voor hen slechts 1,79% is, dit terwijl de variabele rente voor november nog op 6% was gesteld.

Doordat er een vermindering optreedt in de rentelasten van de hypotheken is het voor deze klanten van belang dat zij deze wijziging doorgeven bij de Belastingdienst, zodat ze op deze manier een forse naheffing van de belasting uitsluiten. De voorlopige teruggave zal moet worden teruggebracht van EUR 300,- naar EUR 100,-.

Omdat banken beweren dat de kosten van de hypotheek niet meer in verhouding staan met het lage tarief van Euribor, zijn veel banken overgestapt naar een andere berekeningsmethode. Door deze andere berekeningsmethode zal de rente minder schommelen, met als nadeel dat de klant minder profiteert van rentedalingen. Deze wijziging in berekeningen van banken is opmerkelijk omdat op dit moment het tarief zich juist gunstig ontwikkeld voor de klanten. Mede hierom is het van belang dat de banken transparantie bieden in de berekeningsmethodes van hun rente, een goede reden om hier extra aandacht aan te besteden bij de aanvraag van een hypotheek offerte.

Auteur: Anton de Groot
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: euribor, hypotheekrente, ing bank, rentetarieven, variabele hypotheekrente
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 9191
Er zijn 5 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Die schimmige variabele hypotheekrente

Bij een variabele hypotheekrente zou je denken dat het systeem wel duidelijk is: de rente kan elke maand veranderen, in lijn met de ontwikkeling van de algemene rentestand. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |