hypotheek offerte vergelijking


Overheid neemt risico van NHG hypotheken over

17.04.2009 - De overheid gaat de risico’s van de gemeentes overnemen mbt wanbetalers met een NHG hypotheek. Op dit moment nemen ze nog samen de verantwoordelijkheden opzich, maar dit gaat veranderen. Wanneer huizenbezitters met een Nationale Hypotheek Garantie het niet meer kunnen betalen, dan is straks de overheid verbonden aan de lasten.

Indicatie van uw maximale hypotheek.
Bruto jaarinkomen: *  
Bruto jaarinkomen partner:  
Jaarlijkse financiële verplichtingen:  
 
Indicatie van uw hypotheek maandlasten
Hypotheekbedrag: *  
Rentepercentage:  
Looptijd:  
 
Maak een hypotheek vergelijking
Hypotheekbedrag: *  
Gezamelijk bruto jaarinkomen:  
 

De gemeenten in Nederland hebben het de laatste tijd erg moeilijk, ook vanwege eigen investeringen die niet goed liepen. Om financieel toch iets beter te staan willen ze van de afspraak af om de lasten van huizenbezitters met een NHG hypotheek te delen. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend, maar het zit eraan te komen. De overheid zal nu alle risico’s en verantwoordelijkheden zelf dragen.

Huizenbezitters met een NHG hypotheek hebben dit type hypotheek vanwege lagere inkomens en om dit toch te stimuleren bij elke doelgroep in onze samenleving is deze maatregel ontstaan. Onlangs is de hoogte ervan verhoogd, voorheen was het 245.000 euro, en nu 265.000. Voor meer informatie over de Nationale Hypotheek Garantie.

Er zijn ook nog andere afspraken mbt tot de financiering met de gemeenten gemaakt. De bedragen die lokale gemeenten ontvangen zullen de aankomende drie jaar niet meer meebewegen  met de Rijksuitgaven. Vooralsnog is afgesproken dat de overheid de vaste bedragen verstrekt in 2009, 2010 en 2011. Een woordvoerder van de gemeenten meldt tevens dat deze afspraken meer financiele slagkracht bied, zeker in deze moeilijke tijden. De afspraken betekenen geen bezuiniging, zegt zij. Ook zijn nadere afspraken gemaakt over de 1,5 miljard euro die gemeenten uittrekken om hun lokale economie te stimuleren.
 

Auteur: Aislin van den Bergh
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Hypotheek Weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier
Tags: huizenprijs, hypotheek, hypotheken, nationale hypotheek garantie (NHG)
Gevonden met de volgende zoekwoorden:

Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Print deze hypotheek pagina.


Info over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 3845
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

Wonen op een woonboot, zou het niet geweldig zijn? Dat vrije gevoel van wonen op het water... Maar die woonboot kan ook een soort gevangenis blijken, als deze onverkoopbaar blijkt.

Lees verder

Financiering te laat: wie is aansprakelijk?

Het rondmaken van een hypotheek lijkt soms eenvoudig, maar er zitten toch een hoop haken en ogen aan. Wat als de financiering achter één van die haken blijft steken? Wie draait er op voor de schade?

Lees verderCopyright © Hypotheek-weetjes.nl 2004-2012

Links |  Disclaimer |  Privacy |  Contact |  Hypotheek  |  Sitemap  |  RSS hypotheek nieuws |